Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Mayra: “Ik moest afvallen, pas dan zou ik gelukkig zijn”

“Ik was een jaar of elf toen ik me ineens heel bewust werd van mijn lichaam. Een stuk groter en net iets voller zijn dan mijn klasgenootjes maakte me direct onzeker. Het hielp ook niet dat iedereen tijdens de biologieles in de brugklas op de weegschaal moest en dat alle gewichten op het bord werden geschreven"

Journalist en blogger Mayra Louise (34): De meeste kids wogen rond de 40 en 50 kilo. Ik weet nog dat iemand riep: ‘Wie weegt er in vredesnaam 66 kilo?’. Ja, ik dus. Ook bij de schoolarts kreeg ik te horen dat ik te zwaar was voor mijn leeftijd. Als ik nu naar foto’s uit die tijd kijk, zie ik een puber van 1,70 met een totaal ongemakkelijke lichaamshouding maar absoluut geen overgewicht. Het enige waar ik last van had in die tijd was een aangeleerd en opgelegd negatief zelfbeeld.

“Het enige waar ik last van had in die tijd was een aangeleerd en opgelegd negatief zelfbeeld”

In de jaren die volgden werd het er niet veel beter op. Ik begon gek te doen met eten. Zo kon ik ontbijt en lunch overslaan met de hoop af te vallen. Maar dit resulteerde vaak in een vreetfestijn na schooltijd omdat ik dan zo’n honger had dat ik alles op at wat ik thuis kon vinden. Ik probeerde verschillende diëten, maar faalde jammerlijk. En ik kreeg last van eetbuien. Als ’t leven lastig werd, ging ik eten. Zo hoefde ik niet te dealen met mijn emoties. Het enige wat ik voelde was de teleurstelling van de eetbui: weer niet gelukt om van ‘het slechte eten’ af te blijven. En zo ging het jarenlang door. Ik probeerde elk dieet dat er was. Weight Watchers, South Beach, Sonja Bakker, maaltijdvervangers… Ik herinner me ook iets met een sinaasappel, toast en een tartaartje. Elke maandag begon ik opnieuw. Af en toe viel ik af maar het was nooit blijvend. Wat wel bleef was het gevoel dat het leven beter zou zijn met kleinere kledingmaat. Ik moest afvallen, pas dan zou ik gelukkig zijn.

“Als ’t leven lastig werd, ging ik eten”

De manier waarop ik naar mijn lijf keek had impact op alles. Ik voelde me voor heel veel dingen niet goed genoeg. Zo skipte ik feestjes als ik me te bewust werd van mijn lijf tijdens het zoeken naar een outfit om aan te trekken. Ook had ik de neiging mijn lijf heel erg te bedekken, het was niet mooi genoeg om gezien te worden. Ik kwam zelden op het strand en als ik er wel was, droeg ik een t-shirt of jurk. De keren dat ik een bikini of badpak droeg zijn op een hand te tellen. In Nederland deed ik dat sowieso niet. Ik begon op mijn negentiende met modellenwerk voor grotere maten maar ook daarbij kreeg ik regelmatig de bevestiging dat ik dunner moest zijn. Voor veel klanten was ik met mijn inmiddels maat 48 te vol. Ik had de droom om als model naar New York te gaan, maar ook daar voelde ik me te dik voor. En ik bleef het uitstellen, net zolang totdat ik er simpelweg te oud voor was geworden.

Alles veranderde toen op mijn 29ste mijn vader overleed aan longkanker. Tussen de diagnose en zijn overlijden zaten zes weken. Het ging mis tijdens de operatie aan zijn long. Hij raakte in coma en overleed een paar dagen later. Mijn vader was altijd een uitsteller geweest. Het was geen man die ten volste leefde. Ik vroeg hem eens wat zijn dromen waren en toen vertelde hij me dat hij na zijn pensioen met een camper de wereld over wilde reizen. Die reis heeft hij nooit gemaakt, hij is drie maanden voor zijn pensioen overleden. Een paar maanden later ging mijn relatie na 6,5 jaar uit. Het voelde alsof het fundament van mijn leven volledig onder me vandaan werd gerukt. Het enige wat ik kon doen, was opnieuw beginnen. En dat is precies wat ik heb gedaan.

“Ik kwam zelden op het strand en als ik er wel was, droeg ik een t-shirt of jurk”

Het begon met een artikel voor een van de magazines waar ik voor schreef. Hiervoor ging ik hypnotherapie uitproberen als afvalmethode. Het heeft mijn leven compleet veranderd. Sinds die therapie heb ik geen emotionele eetbuien meer gehad. Erkennen dat ik een probleem had, bleek een grote stap in de richting van een andere relatie met eten. Ook leerde ik hierdoor te stoppen met voeding labelen als goed of slecht. Hierdoor kon ik zonder schuldgevoel genieten als ik eens uit eten ging of een stuk chocola at. Gaandeweg veranderde mijn zelfbeeld enorm. Ik kreeg bijvoorbeeld minder moeite met naar mijn naakte lichaam kijken in de spiegel. Natuurlijk zag ik nog steeds de dingen die ik minder mooi vond aan mezelf maar ik raakte er niet meer door van slag. Ik heb in die periode een jaar lang drie tot vier keer in de week gesport en vond echt mijn balans met eten. Ik viel wat af en bleef een jaar of twee stabiel op gewicht.

Ik ontdekte hoe het is om in bikini het strand op te gaan zonder je voor je lichaam te schamen. Ik ben zelfs foto’s van mezelf
in bikini gaan delen op mijn Instagram. Een kleine twee jaar geleden kwam er wat meer onrust in mijn leven en slopen er weer wat bad habits in. Zonde van mijn harde werk, maar ik deed een waardevolle ontdekking: ik was nog steeds cool met mezelf. Ook nu die kilo’s er weer bij waren gekomen. Voor het eerst in mijn leven had mijn gewicht geen invloed op hoe ik naar mezelf keek. Dit is een van de lessen van de afgelopen jaren waar ik het meest dankbaar voor ben. Omdat het voor mij laat zien, hoe ver ik ben gekomen en hoeveel er intern bij mij is veranderd.

“Ik ben heel bewust bezig met een omgeving voor mezelf creëren waarin een positief gevoel heerst”

Van jezelf leren houden en je lijf accepteren, ook als het er niet uitziet zoals je graag zou willen zien, is iets waar je je hele leven werk aan hebt. Het is niet zo dat ik nu heb geleerd van mezelf te houden en nu achterover kan gaan leunen. Ik ben heel bewust bezig met een omgeving voor mezelf creëren waarin een positief gevoel heerst. Ik volg op Instagram geen ‘FITGIRLS’, maar body positive vrouwen en pagina’s zoals @bodyposipanda, @eff yourbeautystandards, @goldenconfi dence en @ healthyhappy_chelsey. Ik lees blogs en artikelen over het onderwerp. En ik omring mezelf met vrouwen die er geen gewoonte van maken andere vrouwen bijvoorbeeld af te kraken vanwege hun looks.

En toch, het monster met negatieve gedachten ligt altijd op de loer. Tijdens mijn pms-week ben ik altijd veel meer aan het worstelen. Dan zie ik mezelf in de reflectie van een winkelruit en kan ik ineens alleen maar naar mijn buik kijken. Elke outfit die ik aantrek, geeft me het gevoel dat ik er niet uitzie. En dan eindig ik steevast in het grootste oversized shirt dat ik heb. En weet je, dat is helemaal oké, die dagen mogen er ook zijn. Ik merk dat ik door de momenten dat het even lastig is, mijn sterkere dagen extra waardeer. Mijn eigen proces rondom self-love en blij zijn met mijn lijf heeft me geïnspireerd mijn blog The Publisized te beginnen en te schrijven over alles wat met dit onderwerp te maken heeft . En zo bedacht ik ook mijn tagline ‘Happy is not a dress size’. Voor mij is dit echt een daily reminder dat ik niet slank hoef te zijn om me goed te voelen over mezelf. Ik hoef niet slank te zijn om te weten dat ik goed genoeg ben. Mijn geluk hangt niet langer af van mijn kledingmaat en dat is het meest bevrijdende gevoel wat er is.”

 

Instagram: @mayralouise

Blog: www.thepublisized.com

Fotografie: Monique Gerritsen

 

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Lyanne -24 kg

Afvallen volgens de aanpak van de Foodsisters sprak Lyanne aan en met succes heeft ze dit gevolgd. IN TOTAAL AL 24 KILO ERAF EN GEEN LAST MEER VAN HAAR SUIKERVERSLAVING

Lees verder »
BlogReview

Roos – 18 kg

De operatie voor de maagverkleining annuleerde ik. De Foodsisters-methode was mijn laatste poging.

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »

Inloggen

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN