Koolhydraatarme appeltaart

Vaak krijgen de Foodsisters de vraag: Hebben jullie koolhydraatarme recepten voor feestjes en partijen? En ja die hebben we, zo hebben we de aardbeien banaan kwarktaart, de brownie, bosbessen ontbijt taart, en de gezonde chocolade cupcakes. Maar de normale appeltaart mag natuurlijk niet ontbreken.

 Bereidingstijd: 25 minuten
  Bakken: 40 minuten
   Oventemperatuur: 180 ºC

Wij zijn de keuken in gedoken en hebben voor jou 4 heerlijke koolhydraatrarme appeltaart recepten samengesteld.
Nadat de appeltaart in de oven zat hadden we nog appels over. Dus even in de kast gekeken of we er nog meer koolhydraatarme appeltaart van konden maken en dat lukte. Als extraatje hebben we een appel noten cake en appel muffins. Met deze koolhydraatarme appeltaart recepten is het pas echt feest en kunnen de gasten heerlijk mee genieten.

Koolhydraatarme appeltaart
Appelkruimeltaart

Ingrediënten voor 1 taart:
Bodem:

  • 150 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 70 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels natrena
  • 1 ei

Vulling:

  • 3 grote appels, geschild en in blokjes
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 druppels natrena

Voor het kruimeldeeg:

  • 75 g amandelmeel
  • 15 g kokosmeel
  • 35 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel natrena

 

Zo maak je het:
1. Smelt 70 g boter in een steelpan. Meng 150 g amandelmeel en 30 g kokosmeel in een kom en schep de gesmolten boter en 1 ei er doorheen. Meng de natrena er doorheen en mix het geheel tot een kruimelig deeg.
2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm met het kruimeldeeg.
3. Voeg bij de appelblokjes de kaneel toe en 2 druppels natrena. Meng het geheel goed door elkaar en laat even intrekken.
4. Smelt 25 g boter in een steelpan. Meng 75 g amandelmeel en 15 g kokosmeel in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Voeg 1 theelepel natrena toe en mix het geheel tot een kruimelig deeg.
5. Schep de appelvulling in de springvorm.
6. Verdeel het kruimeldeeg van de bovenkant over de appelvulling.
7. Bak de taart 40 minuten in de oven.

Bereidingstijd: 20 minuten, baktijd 40 minuten
Oven: 180 graden

Verdeel de taart is 12 stukjes
1 punt taart bevat 6,3 g koolhydraten en 206 kcal

Appeltaart anders
Ingrediënten voor 2 kleine taartjes:

  • 1 plakje filodeeg
  • 1 appel, geschild en in stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde cranberry’s
  • 2 theelepels poedersuiker (max. 4 g)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel

 

Zo maak je het:
1. Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in 30 min. ontdooien.
2. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom.
3. Bestrijk het ovenschaaltje met olijfolie. Knip het filodeeg vel in tweeën. Leg een half vel in het schaaltje.
4. Vul het schaaltje met het appelmengsel. Vouw de overlap van het filodeeg vel naar binnen. Bestrijk de bovenkant met olijfolie. Zet het taartje in de oven voor 20 minuten.

Bereidingstijd: 15 minuten baktijd: 20 minuten
Oven 200 graden

1 taartje bevat 21 g koolhydraten en 101 kcal

Appel noten cake
Ingrediënten voor 1 cake:

  • 200 g amandelmeel
  • 125 g gemengde noten, ongezout
  • 50 g roomboter
  • 25 g rozijnen
  • 2 appels, geschild en geraspt
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel natrena

 

Zo maak je het:
1. Vet een bakblik in met boter.
2.Hak met een mes de noten fijn.
3. Voeg 2 theelepels kaneel, de rozijnen, de gehakte noten en 1 theelepel bakpoeder toe aan de geraspte appels. Roer het geheel door elkaar zodat alles bedekt is met kaneel.
4. Schep het amandelmeel door het mengsel.
5. Smelt de boter in een steelpan.
6. Kluts de eieren luchtig. Voeg hier 1 theelepel natrena en de boter aan toe en kluts tot een glad mengsel.
7. Schep het eimengsel door de droge bestanddelen en roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel in het ingevette bakblik.
8. Bak de cake 45 minuten in de oven.

Bereidingstijd: 25 minuten, baktijd, 40 minuten
Oven: 180 graden

Verdeel de cake in 12 blokjes
1 blokje cake bevat 7 g koolhydraten en 230 kcal

Appel muffin
Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 200 g amandelmeel
  • 2 appels, geschild en geraspt
  • 150 ml melk, half volle
  • 50 g roomboter
  • 25 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel natrena
  • 1 theelepel bakpoeder

 

Zo maak je het:
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Mix de eieren samen met de melk, de gesmolten boter en de natrena tot een luchtige massa.
3. Roer de kaneel, bakpoeder, rozijnen en het amandelmeel door de geraspte appel.
4. Vroeg het ei mengsel bij de droge bestanddelen en roer het geheel goed door elkaar.
5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
6. Bak de muffins in 20 minuten gaar.

Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd, 20 minuten
Oven: 180 graden

1 muffin bevat 6 g koolhydraten en 168 kcal

Overzicht voedingswaarde koolhydraatarme appeltaart per stuk taartje
Soort taart Kcal Koolhydraten
Supermarkt appeltaart 310 46
Appelkruimeltaart 206 6,3
Appeltaart anders 101 21
Appel noten cake 230 7
Appel muffin 168 6
Zoals je kunt zien bevat de appeltaart uit de supermarkt de meest koolhydraten en kcal. De appel muffin bevat het minste is is daarmee de beste keuze als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Recente blogs

BlogReview

Ervaring Rinus

Ria: “(-23 kg) Ik zou het iedereen gunnen om zo lekker, makkelijk en gezond te leven.”

Lees verder »
BlogReview

Ervaring Rinus

Rinus: “Ik ben inmiddels op eenvoudige wijze meer dan 16 kilo lichter. En dat zonder honger te lijden.”

Lees verder »
BlogReview

Ervaring Yvonne

Ik voel me zo heerlijk! Ik heb geen opgeblazen gevoel en lichaam meer, geen maagzuur ’s nachts, ben inmiddels 8 kg kwijt

Lees verder »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Welkom op onze website!

Het is zomer laat de zon maar schijnen 🌞🌞 en steek de BBQ maar aan! Klik hier

En ontvang een gratis E-book met heerlijke BBQ recepten.

 

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.