Veel mensen vragen in onze praktijk: ‘Waarom is vis nou zo goed voor mij?’ Het geheim zit hem in de vetten van de vis, die zorgen voor gezonde hart- en bloedvaten en hebben een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel. Omega-3 vetzuren zijn vetzuren die ons lichaam nodig heeft. Een deel van deze vetzuren kan het lichaam zelf niet aanmaken en deze moeten we dus door voeding binnen krijgen. In vis zitten onder andere het vetzuur EPA, die een positieve invloed invloed heeft op het zenuwstelsel en het vetzuur DHA, die een positief effect heeft op de hersenen en het hart- en vaatstelsel. Deze laatste komt met name voor in vette vis, zoals zalm, haring of makreel. Vandaag een lekker gerecht met kabeljauwfilet met wortelstamp.
Dit heb je nodig
- 1 stukje kabeljauwfilet
- 2 aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 4 wortelen, in stukken gesneden
- ½ ui
- 2 eetlepels kookroom light
- nootmuskaat
- peper en zout
Zo maak je het
- Kook de aardappelen en wortelen en ui gaar in 20 minuten.
- Pureer ze met wat kookroom. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Bak de kabeljauw in 4 minuten per kant bruin.