Intermittent fasting. Wat vinden de wetenschappers?

Intermittent fasting wint snel aan populariteit. Steeds meer mensen zweren bij deze methode. Je kunt er in de media niet meer omheen en ook wetenschappers zijn enthousiast. In dit filmpje vertellen hoogleraar diabetes Hanno Pijn en wetenschapsjournalist Maarten Keulemans waarom ze zelf ook aan intermittent fasting doen.

Het voedingscentrum geeft aan dat intermittent fasting een goede methode is, maar dat het wel belangrijk is dat is je tijdens je eet-fase en vasten-fase de juiste gezonde keuzes maakt. Dus niet teveel en ongezond eten in je eet-fase.

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat je nu zoal kan eten tijdens een dag intermittent fasting. Daarom hebben wij hier handige weekmenu’s voor gemaakt en geven wij in ons boek op een simpele wijze uitleg over intermittent fasting. Bekijk het kookboek over intermittent fasting hier: https://tinyurl.com/y3jrcbct

Bekijk hier de video van 1 vandaag.

Meer informatie: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/periodiek-vasten-waarom-2-dagen-niet-eten-een-goed-idee-kan-zijn/

Ontvang ons gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Recente blogs

Blog

Wat kun je eten na het sporten?

Of je nu regelmatig sport of niet, de maaltijd na het sporten is belangrijk! Het bepaalt namelijk hoe snel je spieren zich gaan herstellen. Hoe sneller je de getrainde spiergroepen weet te herstellen, hoe sneller je ook weer die spiergroepen kan trainen.

Lees verder »
Blog

Welke kwark is gezond?

Welke kwark of Griekse yoghurt is gezond? Welke zuivel kan ik het beste kiezen? Een veel gestelde vraag. Een bakje kwark of Griekse yoghurt is een prima koolhydraatarm en eiwitrijk ontbijt. Maar welke kan je …

Lees verder »
venkelsoep
BlogReceptSoep

Venkelsoep

Zo’n heerlijk soepje met anijs tonen, smaakt altijd.

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Lees verder »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.