Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

In de overgang? Zo kun je nog wél afvallen

De overgang is voor ons gelukkig nog ver weg (Amande is 35 en Janneke 37 jaar), maar helaas moeten wij vrouwen daar allemaal aan geloven. Opvliegers, slaapproblemen, een laag libido we worden niet echt vrolijk van dit vooruitzicht. Geregeld werd er in de praktijk tegen ons gezegd: “Nu ben je mooi slank, wacht maar tot je in de overgang komt. Dan zal je snel zwaarder worden”

Opvliegers, overgang en afvallen

We zijn er nog niet over uit of die extra kilo’s nu komen door de overgang of dat er daarnaast ook nog andere oorzaken zijn te vinden voor je gewichtstoename. Zo heb ik vaak gehoord van cliënten dat ze rond hun 35e levensjaar wel 4 keer per week naar volleybal gingen en dat door een blessure dit abrupt is gestopt. Of er zijn kinderen gekomen en tussen je 40e en 50e levensjaar heb je heel goed je best gedaan om ervoor te zorgen dat je kinderen twee stuks fruit per dag eten, maar voor jezelf een appeltje schillen was er geen tijd meer.

Kun je nu de overgang met bijbehorende opvliegers de schuld geven van die extra kilo’s? Deels wel en deels door een veranderende leefstijl, maar belangrijker: Hoe kun je die kilo’s er weer snel af krijgen?

Wat namelijk wel aangetoond is, is dat als je eenmaal in de overgang zit de kilo’s er niet meer afvliegen. Vroeger kon je misschien na een weekend stappen met veel bier en bitterballen drie dagen even wat minder eten en weg waren de kilo’s. Ben je eenmaal in de overgang dan werkt deze strategie niet meer. Hoe kun je dan wel afvallen met al die hormoonschommelingen in je lijf?

Hoe werkt het

Begin door je te verdiepen in de werking van het vrouwenlichaam. Leer over de werking van hormonen. Wat gebeurt er precies in je lichaam tijdens de overgang? Wat zijn de gevolgen van een oestrogeentekort?

Boekentip: Mennoblues geschreven door twee gynaecologen: Pauline Ottervanger en Wilma Smit

Eet als een Japanner

In Japan bestaat het woord opvlieger niet. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen in Japan minder last van de overgang hebben. Hoe ziet het dieet eruit van een Japanse vrouw? Ze eet veel groenten, fruit en vette vis. Ook eten de vrouwen uit Japan minder tussendoortjes. Hier vind je een lijst met slanke koolhydraatarme tussendoortjes.

Laat je controleren

Misschien kun je wel niet goed afvallen omdat je schildklier niet goed werkt. Advies voor alle vrouwen rond de 50 laat je screenen op cholesterol, schildklierfunctie, glucose, vitamine D en bloeddruk.

Blijf consequent

Mooi weer? Dan mag je wel een glas rosé. Iemand jarig op je werk? Dan kun je die punt vlaai natuurlijk niet afslaan. Er is altijd wel een reden te vinden om wel die extra koolhydraten en calorieën toe te staan. Maar zeker als je in de overgang bent moet je er bewust van zijn dat je minder kunt eten dan je gewend bent. Voor je het weet zit je met deze extra’s op 2000 calorieën per dag. Een hoeveelheid die volgens het Voedingscentrum een gemiddeld vrouw per dag nodig heeft. Maar veel vrouwen voorbij de veertig komen met tweeduizend calorieën gewoon aan. Misschien is het koolhydraatarm dieet wel een oplossing waarmee je weer kilo’s kunt verliezen.

Photo by: Bodie Pyndus on Unsplash

Afvallen in de overgang, koolhydraatarm eten overgang

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Lyanne -24 kg

Afvallen volgens de aanpak van de Foodsisters sprak Lyanne aan en met succes heeft ze dit gevolgd. IN TOTAAL AL 24 KILO ERAF EN GEEN LAST MEER VAN HAAR SUIKERVERSLAVING

Lees verder »
BlogReview

Roos – 18 kg

De operatie voor de maagverkleining annuleerde ik. De Foodsisters-methode was mijn laatste poging.

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »

Inloggen

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN