Bosbessenijs
Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:
- 50 gram bosbessen
- 1 eetlepel volle kwark
- 2 eetlepels volle melk
Zo maak je het:
- Doe alles in de blender. Blend of gebruik een staafmixer om alles tot een gladde massa te maken.
- Vul de potjes met het mengsel. Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
- Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt. Gelijk opeten
Avocado-limoenijs
Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen
Zo maak je het:
- Schil de avocado’s, verwijder de pit en pureer ze in een blender (of met de staafmixer of keukenmachine). Snij de limoen in twee helften en gebruik een vork om het sap uit de limoen te persen.
- Voeg het limoensap toe en mix.
- Vul de potjes met het avocado-limoen mengsel. Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
- Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst een 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt. Gelijk opeten
Tip: Voeg voor een zoet-zure combinatie 4 theelepels honing aan het ijsmengsel toe.
Gezonde Chocolade-banaanijs
Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:
- 1 rijpe banaan
- 50 ml sojadrink choco (Alpro)
- 1 eetlepel volle kwark
- 1 theelepel cacaopoeder
Zo maak je het:
- Schil de banaan en pureer samen met de sojadrink, kwark en cacaopoeder in een blender (of met de staafmixer of keukenmachine).
- Vul de potjes met het chocolade mengsel. Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
- Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt.
Tip: Dip de ijsjes in gehakte pistache nootjes.
IJs met bubbels
Dit heb je nodig voor 4 ijsjes:
- 8 aardbeien
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
- 100 ml Crystal Clear Sparkling cranberry
Zo maak je het:
- Vul de ijsvormpjes tot de helft met Crystal Clear, voeg het fruit toe en leng verder aan met de Crystal Clear.
- Zet de ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
- Je kunt de ijsjes makkelijk uit het vormpje krijgen door ze eerst een 5 seconden in heet water te dompelen zodat het buitenste laagje ijs smelt.
Tip: je kunt ook frambozen, bramen of perzik toevoegen.
Alle ijsjes passen in een koolhydraatarm dieet.