Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Hoeveel koolhydraten mag je per dag bij het keto dieet?

Test zelf hoeveel koolhydraten per dag bij jou past binnen het keto dieet Je wilt een keto dieet volgen. Hoeveel koolhydraten mag je per dag? Is een vraag die bij veel mensen leeft die bezig zijn met een keto dieet. Het antwoord hierop is lastig. Het is namelijk per persoon verschillend wat de maximale hoeveelheid koolhydraten per dag is tijdens het keto dieet. We kunnen echter wel een aantal richtlijnen geven.

In de praktijk hebben we gezien dat de ene persoon sneller in ketose komt dan een ander. Een goede start is om te starten met maximaal 50 g koolhydraten per dag. Vervolgens kan je testen (door middel van ketose-strips of door te checken hoeveel je afvalt) hoeveel gram koolhydraten bij jou past.

Uiteindelijk ben je zelf je beste testpersoon. En is het belangrijk om uit te vinden wat bij jou past. Val je met 50 g koolhydraten snel af, dan is dit goed voor jou. Vind je dat het té snel gaat dan kan je nog wat extra koolhydraten per dag toevoegen. Gaat het te langzaam, dan kan je de koolhydraatinname nog iets verder beperken.

Wil je graag een voorbeeld van een ketogeen weekmenu? Vraag hem hier gratis aan!

Start rustig aan

Misschien is dit jou eerste keer dat je een keto dieet volgt. En heb je ook nog nooit op je koolhydraatinname gelet. Dan is het misschien verstandiger om rond de 70 gram koolhydraten per dag te starten. Je zal dan nog steeds snel gewicht verliezen en je lichaam kan iets beter wennen aan het overschakelen op de vetverbranding. Zo kom je geleidelijk aan in ketose.

Hoe weet je of je in ketose bent?
Je kan meten met een ketostick of je in ketose bent. Maar je kan het ook merken aan lichamelijke veranderingen.

Ruikende adem. Doordat er tijdens de ketose ook aceton wordt uitgescheiden via de adem. Merk je dat je een sterkere adem geur hebt tijdens de ketose.
Meer plassen en sterker ruikende urine
Uiteindelijk elk lichaam weer anders. Probeer dus zelf uit wat voor jou werkt. Zolang je vind dat je goed afvalt zit je goed. Maar mis jij bijvoorbeeld té erg een stuk fruit per dag. Kijk dan hoe het gaat als je deze wel toevoegt, je zal misschien iets minder snel afvallen, maar wel weer langer volhouden wat uiteindelijk tot meer gewichtsverlies zal lijden.

Sport je intensief dan zal je ook wat meer koolhydraten per dat kunnen eten, omdat je tijdens het sporten deze koolhydraten ook weer verbrandt.

Een verdeling qua macronutriënten tijdens het ketodieet kan er zoals de afbeelding hierboven uitzien.

5% koolhydraten
70% vetten
25% eiwitten

We willen nogmaals benadrukken dat er geen ‘vaste’ regels zijn. Je moet zelf aanvoelen wat voor jou goed werkt en haalbaar is. Echter om goed in de vetverbranding te blijven moet je er wel op letten dat je niet te hoog in koolhydraten komt. Vaak is onder de 50 g goed voor afvallen.

Je kan bijvoorbeeld ook een periode van 4 weken zeer streng op de koolhydraten letten en vervolgens overstappen op 8 weken koolhydraatarm eten.

Moet je ook op calorieën letten tijdens het ketodieet?
Als je wilt afvallen is het aan te raden ook tijdens het ketodieet te letten op de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt. Omdat bij het ketodieet je dagmenu grotendeels bestaat uit vetten is het goed om te letten of dit gezonde of ongezonde vetten zijn. Met een dag bestaande uit kaas en frikandellen zal je misschien wel in ketose zijn, maar ben je nog niet gezond bezig.

Ook als je teveel vet eet, zal je lichaam dit uiteindelijk weer opslaan als lichaamsvet.

Wat vinden de Foodsisters?
Je kan prima zo nu en dan een periode ketogeen eten. Echter hebben we wel gemerkt dat het op de langer termijn heel lastig is om met een keto dieet voldoende gevarieerd te eten zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook maakt de beperking qua voedingskeuze (alleen producten met heel weinig koolhydraten) het keto dieet lastig om lange tijd vol te houden. Maar een korte periode kan prima. Ook diëtisten zien steeds meer de voordelen van het keto dieet. https://www.nieuwsvoordietisten.nl/groeiende-interesse-voor-ketogeen-dieet-bij-obesitas-en-diabetes/

Wil je verder lezen over het keto dieet? wat is het ketogeen dieet

Op deze blog geven weer meer informatie over de vetverbrandingsfase ofwel ‘ketose’ waarin je komt als je een keto dieet volgt.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN