Wil je bij de brunch genieten van een plakje kerststol, geniet er dan ook van! Maar kies daarnaast niet ook nog voor een croissantje en ook nog de tulband. Als je mindful keuzes maakt, kies dan voor één van de mogelijkheden en geniet hier optimaal van. Wees vervolgens in de loop van de dag matig met koolhydraten. Bij het kerstdiner geldt het zelfde advies als bij de brunch. Geniet van je wijntje, maar sla dan het nagerecht over!
Hoe overleef ik het kerstdiner
Eet rustig en kauw uitvoerig.
Neem kleine hapjes.
Pauzeer tussendoor. Leg je bestek af en toe neer en stem af op je lichaam: wil je echt nog meer, of heb je eigenlijk al genoeg?
Praten met tafelgenoten mag, gezellig juist! Maar de korte stiltes waarbij de aandacht naar het eten uit gaat, helpt je om goed te proeven en te genieten.
Geen hap-slik-weg, maar neem de tijd om rustig te eten. Je lichaam heeft gemiddeld twintig minuten de tijd nodig om een signaal van verzadiging te geven. Heb je binnen een paar minuten je bord leeg, dan kan je lichaam zich daar niet op afstemmen.
Ben je een grote eter? Neem dan nog wat extra groente. Hier zitten geen koolhydraten in en daarmee kies je dus verstandig.
Drink tussendoor regelmatig wat water. Zo heb je eerder een verzadigd gevoel.
Grote borden, grote lepels en drukke conversaties met tafelgenoten maken dat je ongemerkt meer eet!
Kerstmis is nog maar net voorbij en het einde van het jaar klopt al aan de deur. Gezellig afsluiten met de meest geliefde mensen om je heen is natuurlijk een groot feest. Maar tijdens dit feestgedruis werk je vaak onbedoeld een groot aantal koolhydraten naar binnen. Denk maar eens aan de oliebollen en de glazen champagne! Volgende week tips voor oud en nieuw!
Enjoy your life! Fijne feestdagen.