Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Het Pioppi dieet uitleg en voorbeeld weekmenu

Iedereen heeft het over het Pioppi dieet en dat is ook wel logisch, want zo’n dieet zorgt voor goede resultaten. Het dieet is geïnspireerd op de inwoners van het dorpje Pioppi in Italië, waar mensen bovengemiddeld oud wordt. Wat is hun geheim en werkt dat ook voor ons Nederlanders?

Wat is het Pioppi dieet?

Eerder zijn er ook dorpjes als inspiratiebron gebruikt voor het optuigen van een gezonde leefstijl. Zoals de inwoners van Okinawa.

pioppi dieet

Het Pioppi dieet voorbeeld weekmenu

Het boek is geschreven door cardioloog Dr. Aseem Malhotra en voormalig atleet Donal O’Neill. In de basis eet je veel verse vis, een  hele berg (seizoensgebonden) groenten en uiteraard veel olijfolie. Maar past dit dieet ook wel in een Nederlands eetpatroon? En kun je het volgen als je een druk leven hebt?

De eerste reviews op bol.com zijn niet echt positief:

“Bij dit dieet moet je een persoonlijke kok hebben, die alle maaltijden klaarmaakt. Of halve dagen, of geen werk hebben. Met een meer dan fulltime baan is dit niet te realiseren. De recepten zijn zo verschrikkelijk uitgebreid. Een waslijst aan boodschappen nodig. Jammer”

We hebben een voorbeeld weekmenu voor je zodat je kunt zien hoe Donal eet

Maandag

Geen ontbijt: alleen koffie met kokosolie

Lunch: champignon omelet van 2 -3 eieren. Koffie met kokosolie

Middag snack: Oesters uit blik. Griekse yoghurt (vol) met bosbessen, een handje noten en snufje kaneel

Avondmaaltijd: Biefstuk (van goede kwaliteit) met spinazie a la crème en avocado salade. 2 stukjes pure chocolade (95% cacao), een kop Earl Grey thee.

Dinsdag

Geen ontbijt: alleen koffie met kokosolie

Lunch: Halloumi en gefrituurde tomaat; groentesoep gemaakt van zelf getrokken bouillon van kippenbot; een beetje vette vis (ansjovis, sardines); koffie met kokosolie

Diner: Gegrilde zalmfilet met groenten en zuurkool; 2 stukjes pure chocolade (95% cacao), een kop Earl Grey thee.

Woensdag

Geen ontbijt: alleen koffie met kokosolie

Lunch: Griekse yoghurt (vol) met bosbessen, een handje noten en snufje kaneel en kurkuma; koffie met kokosolie

Middagsnack: knapperige, gegrilde spekreepjes, met amandelboter en een scheutje rauwe cacao

Diner: Gegrilde lamskoteletten met veel gemengde groenten en salade; 2 stukjes pure chocolade (95% cacao), een kop Earl Grey thee.

Donderdag

Ontbijt: 2 of 3 eieren (gekookt, scrambled of gebakken), met gerookte zalm en avocado; koffie met kokosolie

Lunch: Smoothie met kefir en / of kokosmelk, bosbessen, een handje noten, wat avocado met een eetlepel kokosolie, een snufje kaneel, kurkuma en verse munt

Avondmaaltijd: zelf getrokken bouillon van kippenbot om te beginnen, met 1 eetlepel extra vierge olijfolie en snufje zout, verse gefrituurde heek en groenten; cacaobonen (rauwe cacao, kaneel, kokosolie, room en noten verwarmd en vervolgens gemengd en bevroren tot hapklare stukjes) een kopje Earl Grey thee

Vrijdag

Ontbijt: spek en 2 of 3 eieren (gekookt, scrambled of gebakken) met avocado (optioneel); koffie met kokosolie

Lunch: vissoep (gemaakt van kippenbouillon)

Avondmaaltijd: Low-carb pizza, zelfgemaakte cacao-bommen, een kop Earl Grey thee

Zaterdag

Ontbijt: Omelet met noten; Griekse yoghurt (vol) met bosbessen, een handje noten en snufje kaneel en kurkuma; koffie met kokosolie

Lunch: salade in Griekse stijl (olijven, tomaat, sla, ui)

Avondmaaltijd: gebakken kip met zoete aardappel en gemengde groenten; zelfgemaakte cacao-bommen, een kopje Earl Grey thee

Zondag

Ontbijt: gerookte zalm met 3 roereieren op zuurdesem boterham (het enige brood dat hij eet, door het fermentatieproces en de smaak), avocado met crème fraise; koffie met kokosolie

Lunch: Smoothie, zoals bij donderdag omschreven.

Avondmaaltijd: gebakken forel met gemengde groenten; bosbessen, noten en Griekse yoghurt.

Is het Pioppi dieet nieuw?

De manier van eten bij het Pioppi dieet is niet nieuw en wordt de laatste jaren al veel door diëtisten en artsen gepromoot. Men noemt het dan een koolhydraatarm dieet. Ook de inwoners van Pioppi eten met hun dagmenu grofweg volgens deze methode. Ze eten veel groenten, gezonde vetten en laten bewerkte producten en koolhydraten staan. Wat wel een ander belangrijk element is, waar extra aandacht voor is bij deze methode is stress. De inwoners hadden relatief ook weinig stress wat uiteraard ook goed is voor hun gezondheid.

Hoe kun je koolhydraatarm eten net zoals bij het Pioppi dieet?

Wij hebben een koolhydraatarm weekmenu, waarmee je meteen aan de slag kunt om te ervaren of het koolhydraatarm eten; meer groenten en minder suiker ook voor jou positief zal werken en of je ervan af zult vallen.

Vasten

Bij deze methode wordt ook gebruik gemaakt van intermitted fasting. Je slaat bijvoorbeeld een halve dag je maaltijden over, zodat je lichaam je hormoonbalans kan herstellen en weer extra op de vetverbranding over gaat.

Groenten en vetten

Bij het programma eet je veel groenten dat is belangrijk. Zo krijg je veel goede voedingsstoffen binnen, maar ook vezels. Daarnaast eten ze voldoende vetten en besprenkelen ze hun groenten ruimschoots met olijfolie of ze eten noten.

Weinig koolhydraten

Wat ze niet eten is suiker en koolhydraten. Dat teveel suiker niet goed is voor je gezondheid wisten we eigenlijk al langer en dit onderzoek spreekt dat ook weer niet tegen. Omdat het een heel klein dorpje is. Is hier geen mogelijkheid voor het bestellen van een fastfood maaltijd of even snel een suikkerrijke snack te halen bij het tankstation.

Via deze link kan je ook nog verdere informatie lezen over het koolhydraatarme dieet?

Nog meer over het tv programma dokters van morgen: uitzending voeding als medicijn

Een uitzending over voeding als medicijn. Hierin doet Antoinette Hertsenberg met drie kandidaten onderzoek naar het dieet, vernoemd naar het Zuid-Italiaanse dorpje dat gezien wordt als de gezondste plek op aarde. Eén kandidaat heeft obesitas, een ander heeft diabetes type 2 en de derde hartproblemen. Wat kunnen zij in drie weken tijd veranderen? Ook is er aandacht voor een door TNO ontwikkelde stresstest waardoor bekeken kan worden hoe het lichaam reageert op specifieke voedingsmiddelen. Ook Antoinette doet de stresstest en hoort wat ze beter kan laten staan.

Kritiek op het dieet

Het dieetboek scoort in de ranglijsten heel hoog. Maar uit de reviews blijkt dat ook veel mensen wat minder enthousiast zijn. Wat is dan de kritiek op deze methode? Omdat ze het dieet niet nieuw vinden zoals wordt gezegd, maar dat we eigenlijk al langer zo eten onder de naam: koolhydraatarm eten.

Dit zijn enkele reacties bij bol.com op het boek:

  • “Een boek met veel tekst, oefeningen die echt niet voor iedereen geschikt zijn en recepten waar je van moet houden. Verder lijkt het uiteraard bijna hetzelfde als het mediterraans.”
  • “De recepten die er in staan zijn veel te complex, je moet al zeker een ervaren hobbykok zijn om ze elke dag te bereiden. Ook de ingrediënten zijn moeilijk verkrijgbaar in Nederland.”
  • “Een boek met veel tekst, oefeningen die echt niet voor iedereen geschikt zijn en recepten waar je van moet houden. Verder lijkt het uiteraard bijna hetzelfde als het mediterraans.”
Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »
BlogReview

Louise -22 kg

Ik had rugklachten en pijnlijke gewrichten. Tijdens mijn vakantie was het moment dat ik het écht zat was.

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN