Ik had namelijk geen sperziebonen meer verwacht!Ik heb een heerlijk recept met gezond broodbeleg ervan gemaakt. Voortaan kook ik een paar sperziebonen extra en ga ik er lekker mee lunchen! Geniet er van!
Dit heb je nodig:
- 2 vezelrijke crackers
- 2 flinke eetlepels ricotta
- ½ teentje knoflook, geperst
- 75-100 g (diepvries) sperziebonen
- Snoeptomaatjes
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Roer de knoflook door de ricotta.
- Doe de bevroren sperziebonen in een vergiet. Giet hier kokend water over en laat het vervolgens goed uitlekken.
- Besmeer de crackers met ricotta. Leg hier de sperziebonen op. Breng als laatst op smaak met peper en zout.
Tip:
* Verwarm de oven voor op 180 graden en bak hier de cherrytomaatjes kort in.
* In plaats van diepvries sperziebonen kun je ook een restje gekookte sperziebonen gebruiken van de dag ervoor.