Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Boodschappen inspiratie, eten met het gezin

Wat zit er in de boodschappenkrat van de Foodsisters?

Als mijn vriend boodschappen haalt eten we de week erop elke dag aardappels, groenten met een stukje vlees. Zelf doe ik mijn best wat meer variatie toe te passen ?
Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om eens te laten zien wat er zoal in de kar beland en wat ik ervan maak om zo toch met het gezin ook gezond, gevarieerd te eten.
Soms eten we koolhydraatarm, niet elke dag. Zo probeer ik ook af te wisselen met af een toe vis en soms vegetarisch. Hierin hebben we inmiddels een aardige balans gevonden.

Verder heb ik boodschappen gehaald voor quiche met omega 3 eieren. Omdat mijn kinderen niet zo van  vette vis houden en ik het toch heel belangrijk vind dat ze voldoende visvetzuren binnen krijgen voeg ik deze eieren (voor degene die het leuk vind om te weten, dit was een afstudeer opdracht van Janneke) toe aan de quiche. Als basis gebruik ik dit recept: https://foodsisters.nl/broccoli-quiche/
In plaats van broccoli gebruik ik prei. En omdat wij niet hoeven af te vallen voeg ik een kant-en-klare quiche bodem toe voor extra bite.
Het gehalte koolhydraten dat je dan extra binnenkrijgt per persoon valt erg mee. Omdat ik laatst heel erg heb gesmuld van de vegetarische spekjes van de vegetarische slager. Probeer ik in deze quiche hoe het smaakt met vegetarische kipshoarma.

 

Super deze variaties op de ‘gewone’ pasta. Ik heb kikkererwten pasta meegenomen. En maak dit na een lange werkdag met een makkelijke pastasaus. Eerst een uitje fruiten, wat knoflook toevoegen dan als basis de passata. Vervolgens voeg ik gehalveerde cherrytomaatjes toe en wat verse basilicum en bieslook. (ik heb bijna altijd wat verse kruiden in de vensterbank)

Heerlijk dit is één van mijn favoriete ovenschotels en je maakt hem heel simpel. Vandaag had ik nog wat peren over dus kwam dit recept weer eens op het menu. Snijd peer, rode biet, witlof, zoete aardappel en rode ui in grove stukken. Maak een dressing van half om half olijfolie en water en breng op smaak met peper, zout en wat honing. De kinderen smullier hiervan. Vlak voor het opdienen kruimel ik wat geitenkaas erover. Je kunt gaan voor vegetarisch, dan voeg ik vaak wat noten toe. Of ook lekker met wat chipolata worstjes. (die voeg ik toe 10 min voor einde baktijd) Het geheel gaat ong. 45 min in de oven op 200 graden.

Voor deze dag heb ik in gedachten om rijst te eten met broccoli, kip, tomaatjes en gele curry pasta. De rijst wil ik half om half doen  met zilvervliesrijst en bloemkoolrijst. (de broccoli en bloemkool ben ik vergeten kom ik achter, vandaar niet op de foto ;))
De rijst gaar koken. De kip gaar bakken in een koekenpan. (even uit de pan halen) uitje bakken in dezelfde pan, brocolli even mee wokken. Dan kokosmelk toevoegen. Tomaatjes erin de kip er weer bij en wachten tot de broccoli gaar is. Yum!

Omdat het herfstvakantie is en het heel slecht weer lijkt te worden. Ben ik van plan om appelmuffins met de kinderen te gaan maken. De basis van het recept is: https://foodsisters.nl/bosbessen-muffin/  in plaats van bosbessen voeg ik stukjes appel toe.

Dit zijn oa. de overige producten die in mijn kratje zijn beland:

Griekse yoghurt: hiermee ontbijt ik ’s morgens met een handje noten. Makkelijk, gezond en snel.
Geitenmelk: is tegenwoordig in de supermarkt verkrijgbaar. Omdat er nog steeds niet duidelijk is wel/niet zuivel etc.  en ik toch een echte melk liefhebber ben. Vervang ik soms de koemelk voor geitenmelk.
Kefir Ik heb dit een tijd lang zelf ‘gekweekt’ in mijn keuken. Best tijdrovend en wanneer ik op reis ging moest ik opzoek naar oppas voor mijn Kefir. Je moet dit namelijk elke dag weer voorzien van verse melk. Hoewel ik mij goed voelde bij het gebruik ervan, ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Nu zag ik het in de winkel liggen, dus meenemen dacht ik wel de lusten, niet de lasten. Ik moest wel weer wennen aan de zure smaak. Ik weet van de vorige keer dat dit na een week volhouden minder wordt en je het zelfs lekker gaat vinden.
Avocado: onmisbaar al goed vullend en gezond tussendoortje. Ik eet het met wat noten en bestrooi de avocado met curry madras kruiden

Wat zijn jullie favoriete makkelijke ‘doordeweekse’ recepten die je eet met het gezin? Je kunt ze delen middels de reacties hieronder.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN