Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Ben jij ook verward over het wel of niet eten van fruit met een koolhydraatarme levensstijl?

Wij merken dat er altijd veel vragen zijn over wat je allemaal wel en niet kan eten tijdens het koolhydraatarm eten. Verwarring over het wel of niet eten van fruit is daar één van. Bij sommige programma’s mag je helemaal geen fruit en andere zeggen weer dat je makkelijk drie stuks fruit kan eten. Verwarring alom, dus wat is nu de waarheid….

Waarom wij fruit niet uitsluiten


Fruit bevat suiker (fructose), dat is wel waar. Maar het verschil tussen een stuk fruit en bijvoorbeeld fruitsap of honing , is dat een stuk fruit naast suiker ook nog veel vezels en vitamines bevat. Dit maakt dat een stuk fruit minder snel wordt opgenomen in onze bloedbaan. Wij adviseren één stuk fruit per dag als je wat gewicht wil verliezen en twee stuks wanneer je op gewicht bent. Rekening houdend met het soort fruit dat je eet (lees verder hieronder).Ook is het  belangrijk om naar de gehele dag te kijken, hoeveel koolhydraten krijg ik per dag binnen. Tijdens het 8 weken programma  gaan wij uit van 50 tot 60 gram koolhydraten.  Past het fruit in je dag, dan kun je dus zeker wat fruit toevoegen aan de kwark. Natuurlijk als je naast het fruit nog veel toegevoegde suikers eet, zit je al snel aan je suikermax. Maar in principe kan jouw lichaam de suiker uit het fruit gemakkelijk verwerken. Zo lang het fruit dus niet gedroogd, geperst en in normale hoeveelheden wordt gegeten ( 1 tot 2 per dag), dan kun je het fruit lekker blijven eten.

Je kan fruit eten, maar niet alle fruitsoorten

Er zijn wel bepaalde fruitsoorten die beter bij een koolhydraatarme levensstijl passen en fruitsoorten die er wat minder goed bij passen. Bessen bevatten over het algemeen minder koolhydraten. Met name frambozen, Blauwe bessen, bramen en aardbeien kun je zonder problemen eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Hieronder de fruitsoorten die je makkelijk kan toevoegen aan je dagmenu, zeker wanneer je net gestart bent met de in 8 weken slank cursus:

 • Grapefruit, citroen, limoen
 • Mandarijn
 • Bessen (blauwe bessen, frambozen, cranberry’s (vers), aardbeien
 • Rabarber
 • Galia meloen
 • Kiwi
 • Peer met de schil
 • Kokosnoot (niet kokossuiker)

 

Fruit is eigenlijk het snoep van de natuur. Zeker de fruitsoorten die wat minder vezels bevatten en wat meer fructose. Deze fruitsoorten zie je ook vaak terug in smoothie ’s en baksels.
Hieronder de fruitsoorten die wat meer koolhydraten bevatten en je dus beter even kan laten staan of goed moet kijken of ze in de dag passen:

 • Watermeloen
 • Mango
 • Banaan
 • Druiven
 • Appel

Gedroogd fruit en sapjes.

Als we zeggen ‘ hoe de natuur het heeft bedoeld’ dan bedoelen we dus een stuk fruit. Niet het fruit dat gedroogd of geperst is. Het vervelende aan deze vormen van fruit is dat er veel vezels en vitamine verloren gaan, waardoor de suiker overblijft en sneller kan worden opgenomen in ons lichaam. Sommige sapjes bijvoorbeeld kunnen net zoveel suikers bevatten als een blikje cola en zonder de vezels die het opname terugdringen, kan de bloedsuikerspiegels dan snel gaan stijgen.

Dadels portie (45 gram )28 gram
Kiwi6 gram

 

Cola (330ml)33 gram suiker
Coolbest; Strawberry Hill (330 ml)33,1 gram suiker
Appelsap (330 ml)31 gram suiker


Conclusie

Tijdens het 8 weken programma mag er fruit worden gegeten. Wel houden wij het op 1 stuk fruit per dag of, wanneer er meer wordt aanbevolen, het in de de dag past. Dit omdat we jou wel in de vetverbrandingsfase willen houden. Ook willen we tijdens de 8 weken jouw behoefte aan zoet verminderen. Als je dan nog steeds veel zoetigheid eet, in de vorm van fruit, zal die behoefte niet gaan afnemen.

Hieronder een overzicht van alle koolhydraatarme fruitsoorten. De fruitsoorten zijn gesorteerd op de hoeveelheid koolhydraten per portie (van laag naar hoog):

Soort fruitPortiegrootte (G)Koolhydraten per portie
Mandarijn454,5
Cranberries1255,0
Abrikoos455,2
Galiameloen1005,5
Kokosvlees1006,0
Aardbeien1006,0
Bramen1256,3
Frambozen1256,3
Nectarine1006,5
Cantaloupe1007,1
Pruim1007,5
Zwarte bes12510,6
Perziken12510,9
Blauwe bes10011,0
Watermeloen15011,3
Appel12513,8

 

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Lyanne -24 kg

Afvallen volgens de aanpak van de Foodsisters sprak Lyanne aan en met succes heeft ze dit gevolgd. IN TOTAAL AL 24 KILO ERAF EN GEEN LAST MEER VAN HAAR SUIKERVERSLAVING

Lees verder »
BlogReview

Roos – 18 kg

De operatie voor de maagverkleining annuleerde ik. De Foodsisters-methode was mijn laatste poging.

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »

Inloggen

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN