Wat heb je nodig
- 10 vellen filodeeg
- 70 gram pecannoten of amandelen
- 2 appels
- 1 el kaneel of speculaas en koekkruiden
- 60 gram rozijnen
- 2 el honing (lekkerder met 4 eetlepels, maar wil je op je gewicht letten, kies dan voor 2)
Zo maak je het
Voor 5 appelflappen
1. Wikkel het filodeeg nog in de verpakking in een vochtige theedoek en laat het op een warme plek ontdooien. Hak ondertussen de noten fijn.
2. Schil de appel en snijd ‘m in stukjes. Doe deze in een kom en voeg 50 g gehakte noten, de kaneel, de rozijnen en 2 eetlepels honing toe. Meng goed door elkaar.
3. Smeer een vel filodeeg in met een beetje olie en leg daarop een ander vel filodeeg. Leg hierop 1/5 van het appelmengsel en vouw de vellen tot een driehoek. ( omdat het filodeeg dun is, is het belangrijk dat je dit goed vouwt)
4. Plaats het appel mengels iets boven het midden.
5. Vouw de rechter en linker bovenkant over het appelmengel, er ontstaat dan een driehoek.
6. Pak vervolgens de onderkant en vouw dit over de driehoek. Er ontstaat dan een rechthoek. Vouw dan de recht en linker bovenkant onder de driehoek door. Zo ontstaat er een dikker pakketje. Doe dit ook met de rest.
7. Besprenkel de appelflappen met nog een beetje honing en noten.
Bak de appelflappen in 10-15 minuten goudbruin in de oven.
Per Appelflap
Kcal | 228 |
---|---|
Koolhydraten | 30 gram |
Eiwitten | 3 gram |
Vetten | 7 gram |