Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Afvallen na een zwangerschap hoe doe je dat?

Ben je na de bevalling van je kindje kilo’s aangekomen en ben je nu op zoek naar een manier om af te vallen? Je bent zeker niet de enige! Soms blijven de zwangerschap’s kilo’s er zelfs nog jaren ‘plakken’. Het is één van de meest genoemde redenen om te starten met afvallen. Soms niet direct na de bevalling, maar een paar jaar later. Nog steeds zwangerschapskilo’s. Een vraag die we dan ook vaak krijgen is: Mag ik een koolhydraatarmdieet volgen bij het geven van borstvoeding of na de bevalling?

Wil je afvallen na een zwangerschap en wil je weten hoe je dit moet aanpakken? Lees in dit artikel onze tips.

Toen ik net bevallen was van mijn zoontje, zei mijn nichtje: “Huh?, maar je hebt nog steeds een hele dikke buik!” Slik! Ja, want ze had wel gelijk, dit had ik zelf ook niet helemaal verwacht… Weet wel dat deze extra kilo’s, dus niet na 3 dagen verdwenen zijn ? . Het is overigens niet alleen vet. Een deel is ook extra vocht, de nog vergrote baarmoeder en extra bloed.

Toch is het zo, dat je als moeder toch graag weer zo snel mogelijk terug in je oude broeken wil. In dit artikel geven we tips hoe je gewicht kunt verliezen na de bevalling.

1. Start al voor de bevalling
Probeer de periode van zwangerschap niet te zien als een periode van ‘ik moet eten voor twee’. Je luistert naar je lichaam en eet zeker niet minder dan daarvoor. Probeer bij alles wat je extra eet alleen maar gezonde dingen te kiezen. Dit is power voor na de bevalling voor jou en je baby! Eet veel eiwitten zoals: noten, een bakje kwark of een stukje vis.

2. Ga voor een kickstart met maximale voedingsstoffen
Ik was best een beetje verbaasd dat er niet standaard wat meer voedingsadvies werd gegeven om aan te sterken na de bevalling. Ik at net als m’n oma de eerste week elke dag biefstuk! Heel veel eiwitten en ijzer. Daarnaast nam ik veel kwark met noten en at ik extra veel vette vis zoals een gebakken zalmmoot, broodje paling of tonijnsalade. Goed voor jou én de baby! En zoveel groenten als ik maar op kon. En ook nam ik een extra multivitamine (voor mama’s).

3. Focus niet op getallen
Je lichaam is hoe dan ook veranderd na het baren van je kindje. En dat is toch prachtig! De maat van je borsten is misschien groter of kleiner geworden. Je hebt wellicht iets meer vet rond je buik. Het lichaam van toen je 18 was zal je niet meer terug gaan krijgen, heb je dit toch in gedachten dan werkt elke actie die je onderneemt super demotiverend. Het kan dus zijn dat het gewicht dat nu goed bij jou past enkele kilo’s hoger ligt dan je gewicht voor je zwangerschap.

4. Kom tot rust en vind de balans
Naast de paar kilo’s, in verband met de verandering van je lichaam heb je ook nog met kilo’s te maken die niet direct met je zwangerschap te maken hebben, maar met de veranderingen die het hebben van een kindje met zich mee brengt. Je hebt meer tijd nodig voor het verzorgen van je kindje en daardoor vaak minder tijd voor het zorgen voor jezelf. Hoeveel sport je nu ten opzichte van voor de bevalling? Wat heeft het gedaan met je routine? Waarschijnlijk ligt deze behoorlijk overhoop. Juist dan is het lastig gezond te eten. Een snelle hap is dan wel erg verleidelijk.

5. Begin ergens! En neem de tijd
Vaak is je doel niet realistisch. Wil je 10 kilo afvallen na de bevalling? Probeer dan door gezond en voldoende te eten een halve kilo per week af te vallen. Dit houd dus in dat je 20 maanden moet rekenen voordat je op streefgewicht bent. Je hoeft ook niet meteen drie keer per week zwetend in de sportschool te staan. Maar vaak is het je eigen demotivatie, omdat het toch niet lukt om te sporten om maar helemaal niets te doen. Elke wandeling met de kinderwagen is ook beweging!

6. Hoe start je met afvallen?
Een streng dieet volgen zal niemand je aanraden. Toch lukt het vaak wel om ook vlak na de bevalling al wat gewicht te verliezen. Hiervoor hoef je niet op dieet. Het weglaten van toegevoegde suikers en snelle koolhydraten is vaak al genoeg. Probeer zo puur en onbewerkt mogelijke voeding te eten. Let daarbij niet op de hoeveelheden. Het eerste halfjaar kan afvallen na de bevalling langzamer gaan dan je gewend bent, dit komt omdat soms je schildklier tijdens je zwangerschap iets vertraagd is. Je kunt een supplement nemen met jodium om de schildklierfunctie te ondersteunen. Blijf je je moe, futloos en depressief voelen en val je heel moeilijk af. Neem dan contact op met je huisarts en laat je schildklierwerking testen.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN