Ham- ei muffins
Dit heb je nodig voor vier muffins:
- Cupcake vormpjes of een muffin bakblik.
- 4 eieren
- Serranoham 4 plakjes
- Halve paprika
- 4 cherrytomaatjesHandje spinazie
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
- 1. Beleg een cupcake vorm met plakken ham
- 2. Snijd of knip de ham weg die er meer dan 1 cm bovenuit steekt
- 3. Kluts de eieren en voeg aan het einde de paprika,spinazie en cherrytomaatjes toe
- 4. Giet het eimengsel in de hamvormpjes en plaats de muffinvorm in de oven voor 25 minuten
Voedingswaarden:
Kcal | Koolhydraten | Vet | Eiwit | Vezel |
---|---|---|---|---|
83 | 1 g | 5 g | 8 g | 0,6 g |
De koolhydraatarme kwark bolletjes
Dit heb je nodig voor 4 bolletjes:
- 100 gram halfvolle kwark
- 40 gram amandelmeel
- 40 gram speltmeel
- 10 gram havermeel
- 20 gram gemende noten ongezouten, grof gehakt
- 2 eetlepel droge muesli
- 1 ei
- 1 tlp bakpoeder
- Snuf kaneel
- Snuf zout
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
- Meng de kwark en de eieren door elkaar.
- Voeg alle overige ingredienten toe in de kom en meng alles goed door elkaar. Dit kan met de keukenmachine of met de hand.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg met een ijsschep of 2 lepels over de bakplaat. Garneer de bovenkant met de nog wat muesli.
Bak de kwarkbollen in 18 – 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden:
Kcal | Koolhydraten | Vet | Eiwit | Vezel |
---|---|---|---|---|
202 | 14 gram | 11 gram | 10 gram | 2,7 gram |
Koolhydraatarme ontbijtcake
Dit heb je nodig voor 12 plakjes cake
- 88 gram amandelmeel
- 88 gram havermeel
- 3 eieren
- 500 gram optimel magere kwark (smaak naar keuze)
- Flinke hand blauwe bessen (frambozen of aardbeien mag ook)
- Snufje bakpoeder
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete luchtoven)
- Pak een beslagkom en doe hierin de amandelmeel, havermeel, kwark, eieren en bakpoeder.
- Mix dit geheel met een staafmixer, in keukenmachine of met de hand.
- Voeg dan de blauwe bessen toe en roer deze er doorheen.
- Pak een cakeblik en vet in met wat boter. Daarna giet je het mengsel in het cakeblik.
- Zet de cake voor 30 minuten in de oven.Haal de cake uit de oven en snijd in 12 plakken.
Laat de cake even afkoelen in de oven (wel de oven uit doen).
Hij kan nog wat nat zijn.
Voedingswaarden:
kcal | koolhydraten | eiwit | vet | vezels |
---|---|---|---|---|
109 | 8 gram | 5 gram | 5,5 gram | 2 gram |
Koolhydraatarme wafels
Dit heb je nodig voor 4 wafels
- Ingevet wafelijzer
- ½ eetlepel vanille eiwitpoeder
- 2 eetlepels amandelmeel of kokosmeel
- 110 ml amandelmelk of sojamelk
- 2 afgestreken eetlepels kwark naturel
- 2 eieren
- Snufje bakpoeder
- Snuf kaneel
- 1 eetlepel boter of kokosolie
- Een beetje stevia
Optioneel: voeg wat lijnzaad toe aan het beslag voor wat meer vezels.
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron en giet in een beslagkom
- Voeg vervolgens alle ingrediënten bij de boter en meng dit goed samen.
- Giet het beslag in het wafelijzer en laat de wafels goudbruin worden.
- Maak het af met een lepel kwark, wat warm rood fruit en nog wat kaneel
TIP: heb je geen wafelijzer, dan kun je deze wafels ook als heerlijke pannenkoeken serveren.
Voedingswaarden:
kcal | koolhydraten | eiwit | vet | vezels |
---|---|---|---|---|
129 | 3 gram | 9 gram | 8 gram | 1 gram |
Hoe overleef je de pasen, lees het hier