Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 200 g (tartaar) gehakt
- 200 g bloemkool, in roosjes (diepvries)
- 100 ml kookroom
- 1/2 runderbouillonblokje
- 50 g geraspte kaas 30+
- 2 plakken mozzarella
- Ovenschaaltje (ca. 21 x 15 cm)
Zo maak je het:
- Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten. Giet af. Gebruik je verse bloemkool kook dan 5 minuten langer.
- Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul en bestrooi met zout en peper. Voeg de bloemkoolroosjes en de kookroom toe.
- Verkruimel het bouillonblokje en roer goed door het mengsel. Bak nog 2 minuten op halfhoog vuur.
- Verdeel het gehaktmengsel over het ovenschaaltje. Bestrooi met de geraspte kaas en de mozzarella. Zet 20 minuten in de oven.
Dit recept komt uit ons kookboek: Afvallen met intermittent Fasting