Dit heb je nodig voor 1 persoon:
1 stukje rundertartaar
1 ei
2 eetlepels amandelmeel
½ eetlepel gebroken lijnzaad
1 grote hand veldsla
½ rode ui, gesnipperd
½ rode paprika, in blokjes
½ komkommer, in blokjes
1 theelepel tomatenpuree
1 tomaat
Bakpoeder
Snufje cayennepeper
Snufje chilipoeder
Peper en zout
Olijfolie
1 eetlepel water
Quichevorm klein
Zo maak je het:
- Meng het ei, amandelmeel, gebroken lijnzaad, bakpoeder, olijfolie en water door elkaar heen. Laat 5 minuten rusten.
- Verkruimel het stukje rundertartaar, zodat het eruit ziet als gehakt. Voeg de cayennepeper, chilipoeder, tomatenpuree, de helft van de uien, de helft van de paprika en de helft van de tomaat toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet het ei mengsel van stap 1 in een koekenpan met wat olijfolie en bak dit gedurende 5 minuten gaar. Het is klaar als de bovenkant gestold is.
- Verdeel over 1 kant van de pannenkoek het gehakt mengsel. Laat dit 7 minuten garen in de pan met de deksel er op.
- Beleg de Turkse pizza met sla, tomaten, paprika, komkommer en ui.