Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 200 g bloemkoolrijst
- 8 champignons, in plakjes
- 50 g geraspte kaas 48+
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 8 cherrytomaatjes, gehalveerd (geel en/of rood)
- 1 eetlepel zuivelspread
- 4 walnoten, in stukjes gehakt
- Olijfolie
Oven: 160 graden
Zo maak je het:
1. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en wat peper en zout. Zet ze 20 minuten in de oven.
2. Fruit de ui en knoflook aan in een koekenpan.
3. Bak vervolgens de champignons en bloemkoolrijst 3 minuten mee op halfhoog vuur.
4. Voeg het halve bouillonblokje toe met een eetlepel water en de zuivelspread.
5.Roer het geheel goed door elkaar en laat op 5 minuten doorkoken op
halfhoog vuur. Hak de walnoten fijn en strooi dit over de risotto vlak voor
het opdienen. Voeg als laatste de tomaatjes en de kaas toe.
TIP!
Voor de niet vegetarische variant kun je een halve kipfilet in stukjes toevoegen.