Wil je het complete kerstmenu inzien? Download het hier.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 20 stuks tijger of wok garnalen knoflook (diepvries)
- 1 courgette, in hele dunne plakjes
- 1 bosui, in fijne ringetjes
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels poedersuiker
- 6 eetlepels appel- of witte wijnazijn
- 4 handjes groentechips
Voor de saus:
- 4 eetlepels crème fraiche
- 1 citroen (rasp van citroenschil) en sap
- 30 gram boter
- 4 eetlepels verse bieslook en peterselie, fijngehakt
- Zout en peper
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:
- Doe de courgetteschijfjes met de azijn, bosui, zongedroogde tomaatjes en wat poedersuiker en peper in een schaaltje en laat even intrekken.
- Smelt de boter in een pannetje, laat de boter niet bruin worden. Wanneer het gesmolten is voeg je de crème fraiche, citroensap en rasp toe en de bieslook en peterselie. Breng op smaak met wat zout.
- Verhit wat olie in een pan en wok de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar.Opmaken van de borden:Doe de schijfjes courgette op een bord, houd in het midden wat ruimte over voor de wokgarnalen en giet er vervolgens wat saus overheen.Serveer met een handje groentechips ernaast. Let op niet in saus leggen ,want dan is de chips niet meer knapperig. Dus beter apart in een schaaltje (op het bord).
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
210 kcal | 3,3 g | 7,3 g | 16 g | 3 g |