Wij zijn de keuken in gedoken en hebben voor jou 4 heerlijke koolhydraatrarme appeltaart recepten samengesteld.
Nadat de appeltaart in de oven zat hadden we nog appels over. Dus even in de kast gekeken of we er nog meer koolhydraatarme appeltaart van konden maken en dat lukte. Als extraatje hebben we een appel noten cake en appel muffins. Met deze koolhydraatarme appeltaart recepten is het pas echt feest en kunnen de gasten heerlijk mee genieten.
Koolhydraatarme appeltaart
Appelkruimeltaart
Ingrediënten voor 1 taart:
Bodem:
- 150 g amandelmeel
- 30 g kokosmeel
- 70 g roomboter, op kamertemperatuur
- 2 theelepels natrena
- 1 ei
Vulling:
- 3 grote appels, geschild en in blokjes
- 2 theelepels kaneel
- 2 druppels natrena
Voor het kruimeldeeg:
- 75 g amandelmeel
- 15 g kokosmeel
- 35 g roomboter, op kamertemperatuur
- 1 theelepel natrena
Zo maak je het:
1. Smelt 70 g boter in een steelpan. Meng 150 g amandelmeel en 30 g kokosmeel in een kom en schep de gesmolten boter en 1 ei er doorheen. Meng de natrena er doorheen en mix het geheel tot een kruimelig deeg.
2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Bedek de bodem en de zijkanten van de springvorm met het kruimeldeeg.
3. Voeg bij de appelblokjes de kaneel toe en 2 druppels natrena. Meng het geheel goed door elkaar en laat even intrekken.
4. Smelt 25 g boter in een steelpan. Meng 75 g amandelmeel en 15 g kokosmeel in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Voeg 1 theelepel natrena toe en mix het geheel tot een kruimelig deeg.
5. Schep de appelvulling in de springvorm.
6. Verdeel het kruimeldeeg van de bovenkant over de appelvulling.
7. Bak de taart 40 minuten in de oven.
Bereidingstijd: 20 minuten, baktijd 40 minuten
Oven: 180 graden
Verdeel de taart is 12 stukjes
1 punt taart bevat 6,3 g koolhydraten en 206 kcal
Appeltaart anders
Ingrediënten voor 2 kleine taartjes:
- 1 plakje filodeeg
- 1 appel, geschild en in stukjes
- 1 eetlepel gedroogde cranberry’s
- 2 theelepels poedersuiker (max. 4 g)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je het:
1. Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in 30 min. ontdooien.
2. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom.
3. Bestrijk het ovenschaaltje met olijfolie. Knip het filodeeg vel in tweeën. Leg een half vel in het schaaltje.
4. Vul het schaaltje met het appelmengsel. Vouw de overlap van het filodeeg vel naar binnen. Bestrijk de bovenkant met olijfolie. Zet het taartje in de oven voor 20 minuten.
Bereidingstijd: 15 minuten baktijd: 20 minuten
Oven 200 graden
1 taartje bevat 21 g koolhydraten en 101 kcal
Appel noten cake
Ingrediënten voor 1 cake:
- 200 g amandelmeel
- 125 g gemengde noten, ongezout
- 50 g roomboter
- 25 g rozijnen
- 2 appels, geschild en geraspt
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel natrena
Zo maak je het:
1. Vet een bakblik in met boter.
2.Hak met een mes de noten fijn.
3. Voeg 2 theelepels kaneel, de rozijnen, de gehakte noten en 1 theelepel bakpoeder toe aan de geraspte appels. Roer het geheel door elkaar zodat alles bedekt is met kaneel.
4. Schep het amandelmeel door het mengsel.
5. Smelt de boter in een steelpan.
6. Kluts de eieren luchtig. Voeg hier 1 theelepel natrena en de boter aan toe en kluts tot een glad mengsel.
7. Schep het eimengsel door de droge bestanddelen en roer alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel in het ingevette bakblik.
8. Bak de cake 45 minuten in de oven.
Bereidingstijd: 25 minuten, baktijd, 40 minuten
Oven: 180 graden
Verdeel de cake in 12 blokjes
1 blokje cake bevat 7 g koolhydraten en 230 kcal
Appel muffin
Ingrediënten voor 12 muffins:
- 200 g amandelmeel
- 2 appels, geschild en geraspt
- 150 ml melk, half volle
- 50 g roomboter
- 25 g rozijnen
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel natrena
- 1 theelepel bakpoeder
Zo maak je het:
1. Smelt de boter in een steelpan.
2. Mix de eieren samen met de melk, de gesmolten boter en de natrena tot een luchtige massa.
3. Roer de kaneel, bakpoeder, rozijnen en het amandelmeel door de geraspte appel.
4. Vroeg het ei mengsel bij de droge bestanddelen en roer het geheel goed door elkaar.
5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
6. Bak de muffins in 20 minuten gaar.
Bereidingstijd: 15 minuten, baktijd, 20 minuten
Oven: 180 graden
1 muffin bevat 6 g koolhydraten en 168 kcal
Overzicht voedingswaarde koolhydraatarme appeltaart per stuk taartje
Soort taart Kcal Koolhydraten
Supermarkt appeltaart 310 46
Appelkruimeltaart 206 6,3
Appeltaart anders 101 21
Appel noten cake 230 7
Appel muffin 168 6
Zoals je kunt zien bevat de appeltaart uit de supermarkt de meest koolhydraten en kcal. De appel muffin bevat het minste is is daarmee de beste keuze als je een koolhydraatarm dieet volgt.