Wil je het complete kerstmenu inzien? Download het hier.
Dit heb je nodig voor 1 taart:
- 1 ei
- 1 eigeel
- 4 zakjes vanillesuiker
- 350 ml slagroom
- 1 eetlepel pistachenootjes, fijngehakt
- 40 gram pure chocolade, in stukjes gehakt (bijv. Lindt met met 90% cacao)
- 200 gram kersen, ontdooid (diepvries)
Cakevorm
Bakpapier
Bereidingstijd: 15 min.
Vriezer: minimaal 4 uur
Zo maak je het:
- Klop met de mixer het ei, met het eigeel en vanillesuiker. Mix tot je een luchtige massa hebt.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel daarna de slagroom voorzichtig door het eimengsel. Schep als laatste de pistachenootjes en stukjes chocolade erdoor.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier (mag wel royaal over de rand heen). Giet het mengsel in de cakevorm en strijk glad met een spatel. Zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Haal de ijstaart 5 tot 10 minuten voor serveren uit de vriezer.
- Maak ondertussen de kersensaus. Verwarm de kersen 3 minuten op halfhoog vuur in een steelpannetje. Prak een paar kersen fijn met een vork zodat er een sausje ontstaat. Snij de ijstaart in plakken en serveer met de warme kersensaus. Versier de taart met wat pistachenootjes en chocolade snippers. Of als je extra indruk wilt maken leg je wat eetbare bloemen op de taart.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
180 kcal | 7 g | 5,6 g | 15,6 g | 1 g |