Een heerlijk kerst nagerecht voor bij de koffie. Al je tafelgasten zul je hier blij mee maken! Dit kokostaartje kun je vooraf prima maken. Maak het extra vrolijk met wat kerststerren op een prikker.
Dit heb je nodig voor 1 taartje
- 100 g kokosmeel
- 1 rijpe banaan
- 3 eieren
- 40 gram roomboter
- 100 ml kokosmelk
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
VOOR DE TOPPING:
- 100 gram geklopte slagroom kant-en-klaar
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
Springvorm ø 15 centimeter
Bakpapier
Oven: 200 graden
Bereidingstijd: 15 min.
Bakken: 50 min.
Zo maak je het:
- Scheid de eieren en klop het eigeel met de banaan tot een gladde massa.
- Smelt de boter en voeg deze toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje het kokosmeel, bakpoeder en zout toe en daarna de kokosmelk.
- Mix het eiwit stijf en schep dit voorzichtig door het kokosmeel mengsel.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Giet hierin het deegmengsel en bak de cake gaar in de oven voor 50 minuten.
- Wanneer de cake is afgekoeld, besmeer dan met een laagje slagroom en versier met de blauwe bessen en frambozen.
*De voedingswaarden voor 1 persoon (bij 10 stukjes taart)
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
145 kcal | 4,7 g | 8,3 g | 9,4 g | 3,7 g |