Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Wat zijn gluten?

Het glutenvrije dieet is de afgelopen tijd populairder dan ooit. Maar was zijn gluten eigenlijk? Word je er dik van? Waarom is het glutenvrije dieet zo populair?

In Amerika is in 2013 het boek de Broodbuik uitgegeven. Hierin geeft de schrijver uitleg wat er in het ziekenhuis op de cardiologie afdeling gebeurde toen alle patiënten een glutenvrij dieet werd voorgeschreven: patiënten vielen af door het weg laten van brood, tarwe en andere glutenbevattende producten. Met als gevolg dat ook de gezondheid verbeterde. Deze hype is inmiddels overgewaaid naar Europa en sindsdien zijn veel meer Nederlanders minder gluten gaan eten.

Wat zijn gluten?
Gluten zijn eiwitten die van nature voorkomen in bepaalde granen (tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut). In een gezond maagdarmkanaal worden gluten goed opgenomen door het lichaam. Het lichaam gaat niet anders om met glut en dan met eiwitten afkomstig uit andere voedingsmiddelen, bijvoorbeeld uit vlees, vis of eieren. Ongeveer 1% van de bevolking is overgevoelig voor gluten. Dit heet coeliakie (glutenintolerantie). Dit is een aandoening aan de dunne darm, waardoor voedingsstoffen niet goed meer worden opgenomen. Coeliakie is niet te genezen en er bestaan geen medicijnen voor. De behandeling bestaat uit een levenslang glutenvrij dieet, dus een dieet dat geen tarwe of andere gluten bevattende granen bevat .

Word je van gluten dik?
Van gluten zelf word je op zich niet dik. Maar de producten waar gluten in verwerkt zijn, zijn doorgaans koolhydraatrijk. Denk aan brood, pasta, koek, gebak. Als je deze energie uit de koolhydraten niet gebruikt, dan zal de weegschaal toe nemen. Om in gewicht af te nemen, starten veel mensen een glutenvrij dieet met glutenvrije producten uit de supermarkt.  Dit is echter niet nodig, want in de glutenvrije broodjes en koekjes is maïsmeel gebruikt en dat bevat net zo veel koolhydraten als de reguliere broodjes en koekjes. Je zult er dus niet van afvallen. Je kunt dan beter kiezen voor een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet. Doordat je geen brood en pasta eet krijg je automatisch al veel minder gluten binnen.

 

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Nathalie

Vijf maanden geleden besloot ik de knop om te zetten. Ik begon af te kicken van suikers en snelle koolhydraten

Lees verder »
BlogReview

Patricia (-20 kilo)

Ik wil deze manier van leven vast blijven houden, zodat ik me elke dag van de rest van mijn leven mooi voel. Deze keer is mijn doel – mijn stok achter de deur – mijn 40e verjaardag die ik groots ga vieren. Ik ga ervoor!

Lees verder »
BlogReview

Ingrid (-17 kilo)

Lieve mensen, (en ik richt mij ook naar vrouwen in de overgang), de Foodsistersmenu’s helpen om bewust te zijn van wat je eet en hoe je je lijf voedt in plaats van vult.

Lees verder »

Inloggen

Doe mee met de Foodsisters challenge!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

KLIK HIER Voor meer informatie.