Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

5x recepten met pompoen

Een echte herfstgroente: de pompoen.  De pompoen stond wel eens in slecht daglicht omdat het veel koolhydraten zou bevatten. Maar ter vergelijking: een hele pompoen bevat net zoveel koolhydraten als één boterham. Dat betekent zonder schuldgevoel genieten van deze heerlijke herfstgroente! 1 (fles)pompoen weegt gemiddeld 750 g en bevat: 105 kcal, waarvan 15 g koolhydraten en 7,5 g vezels.

Wij hebben 5 heerlijke recepten voor jullie:

1. Pompoen met ui en tijm

Dit heb je nodig:

  • 1 (fles) pompoen of 400 gram diepvries pompoen in blokjes
  • Champignons (200 gram)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Verse tijm
  • parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes pompoen in een grote ovenschaal. Verdeel een eetlepel olijfolie over de pompoen en schep het goed door elkaar. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons, knoflook en ui. Breng dit op smaak met tijm en peper. Wanneer de pompoen klaar is, roerbak dit dan nog even mee.

Serveertip:
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas of pompoenpitten.

2. Skinny wrap met pompoen en humus

Dit heb je nodig:

  • 1 zakje skinny wrap
  • ½ pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 a 2 eetlepels hummus
  • ½ zakje rucola sla

Zo maak je het:

  1. Houd 1 lepel meel van de skinny wrap-meel apart. Voeg aan het overige meel 3 tot 4 eetlepels water en één theelepel oloijfolie toe en kneed tot een bal ontstaat. Bestrooi de bal met het bewaarde meel. Doe het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol zo dun mogelijk uit met de deegroller. Bak de wrap in een ingevette koekenpan in 4 minuten op laag vuur gaar, vergeet niet halverwege keren.
  2. Kook de pompoen in 10 minuten gaar en giet het af.
  3. Stamp de pompoen tot puree. En meng de puree met de hummus
  4. Besmeer de wrap met de puree, leg vervolgens de rucola erop.

Variatietip:
Hou je niet van humus? Meng dan de puree met zuivelspread light.
Hou je pompoen over? Even pureren met de staafmixer. Voeg een scheutje bouillon toe, roer er een eetlepel zuivelspread doorheen en je hebt een eenvoudige en snelle soep.

 

3. Gegrilde groenten met healthy fruit notenmix

Dit heb je nodig:
  • ½ pompoen, in dunne plakken gesneden
  • 1 (kleine) ui, gesnipperd
  • 1 stronkje witlof, in de lengte gesneden
  • Scheutje olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Gemalen chilivlokken
  • ½ zakje healthy fruit notenmix

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de pompoen, ui, witlof over de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi de komijnzaad, chilipeper en healthy fruit notenmix er over.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en laat de groenten in 25 tot 30 minuten gaar worden.

4. Pompoensoep:

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • ½ (fles) pompoen (kook de schil gewoon mee)
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • 2 eetlepels (kokos)olie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, in stukken
  • ½ tot een hele  (kijk wat je lekker vindt!) rode peper in kleine stukjes gesneden
  • 1 eetlepel kerriepoeder  en een flinke eetlepel kurkumapoeder
  • 1 liter (groenten)bouillon
  • 100 ml kokosmelk
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • ½ citroen, uitgeperst

Zo maak je het:

  1. Verhit olie in de soeppan en fruit hierin de stukjes pompoen, wortel, het pepertje in stukjes, knoflook en de ui  (10 min.)
  2. Voeg het kerriepoeder en kurkumapoeder toe en schep alles goed door. Laat nog 5 minuutjes fruiten op een laag vuur. Voeg daarna de liter bouillon toe.
  3. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken. De blokjes pompoen en wortel moeten helemaal zacht zijn geworden.
  4. Haal de pan van het vuur zodra de groenten goed zacht zijn en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet een egaal glad geheel worden.
  5. Voeg nu de kokosmelk en citroensap toe en roer het geheel weer goed door.

5. Pompoenbrood
Zou je graag meer willen variëren met pompoen? Wat dacht je van pompoenbrood? Klik hier voor het recept.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

BlogReview

Hendriëtte (-30kg)

Het volgen van de weekmenu’s is voor mij de sleutel geweest. Diëten voelt als een verplichting voor mij. Dat heb ik losgelaten.

Lees verder »
BlogReview

Lyanne -24 kg

Afvallen volgens de aanpak van de Foodsisters sprak Lyanne aan en met succes heeft ze dit gevolgd. IN TOTAAL AL 24 KILO ERAF EN GEEN LAST MEER VAN HAAR SUIKERVERSLAVING

Lees verder »
BlogReview

Roos – 18 kg

De operatie voor de maagverkleining annuleerde ik. De Foodsisters-methode was mijn laatste poging.

Lees verder »

Inloggen

Doe mee met de Foodsisters challenge!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

KLIK HIER Voor meer informatie.