Rogier is 16 kilo afgevallen. Lees hieronder hoe hem dat is gelukt.
Rogier (55): “Één van de redenen om te starten met de menu’s van de Foodsisters was een plekje (schimmel) op mijn arm, waarvan de huisarts bemerkte dat het zou kunnen komen door een te hoge glucose.
Voor mij is het geen dieet maar een manier van leven geworden. Ik voel me er supergoed bij.
Wat mij naast de weekmenu’s heeft gemotiveerd om vol te houden is dat ik gebruik maak van een glucose sensor.
De HbA1c waarde is in 4 maanden gedaald van 94 naar 43. Dat is echt spectaculair.
De glucosesensor is zo groot als een 2 euromunt. Die plak je op je bovenarm. Het is volledig pijnloos. Er zit een piepklein naaldje in die 2 weken lang je bloedsuikerspiegel meet. Via je telefoon zie je de waardes. Het is eigenlijk bedoeld voor diabetes patiënten. Diabetes patiënten kunnen er gratis eentje aanvragen. Ik koop ze online en gebruik er inmiddels 1 per 8 weken om me scherp te houden.
https://www.freestyle.abbott/nl-nl/sample/aanvragen.html
Door het gebruik van de sensor heb ik geleerd hoe mijn lichaam reageert op voeding. Binnen een half uur na het eten zie ik al effect en na 2 uur weet ik precies wat het met me doet. 1 keer per week wegen werkt voor mij niet. Ik zie nu direct of het me een glucosepiek geeft en hoe lang die aanhoudt. De daling van een glucosepiek voel je dan weer als die vermoeidheid of honger na het eten. Het voorkomen van die piek zorgt ook dat je minder trek hebt om te snaaien. En hoe groter de berg, hoe minder goed je lichaam er mee om kan gaan en hoe sneller de het als vet wordt opgeslagen.
Het werkt ook bij het uit eten gaan. In het begin vond ik dat spannend. Nu meet en weet ik dat het geen probleem is door slim te kiezen. Extra groenten, geen aardappels en droge witte wijn in plaats van bier.
Je ziet niet alleen het effect van voeding. Ook stress en lichamelijke beweging zie je in de grafiek. Zo zag ik dat ik filerijden als stressvol ervaar en mij een piek geeft. Terwijl een avondwandelingetje na het eten er juist voor zorgt dat de waardes goed blijven.
Ik heb natuurlijk allerlei maaltijden uitgeprobeerd. Koolhydraatarme en koolhydraatrijke. Het verschil is bizar. Bij koolhydraatarm blijf ik lekker stabiel, bij koolhydraatrijk krijg ik een enorme hoge piek in mijn bloedsuikerspiegel. Koolhydraatarm is niet alleen beter voor mijn lijf, het is ook veel smaakvoller. Meer kruiden en eerlijke producten. Ik heb in ons gezin pas achteraf verteld dat ik koolhydraatarm ben gaan koken. Ze willen niet anders meer.
Of ik merk dat ik in het dagelijks leven gezonder ben, heb je even? Ik ben nooit meer moe na het eten. Ik slaap ’s nachts weer door. Ik had maat 3XL en dat is nu L. Ik kan nu 2 uur achter elkaar hard fietsen. Mijn huid is beter. De huisarts hoeft me niet meer te zien. Ik heb nooit meer last van mijn maag en ik ben ook veel scherper gaan nadenken.
Het verschil tussen toen en nu is zo groot dat ik nooit meer terug wil naar mijn oude leven. Elke dag ben ik verbaasd dat ik op mijn 55ste nog zo de knop om heb kunnen zetten. Je merkt binnen 2 weken de verandering. Het is niet ingewikkeld: neem de tijd en probeer uit wat voor jou werkt. En gaat het een paar dagen niet zoals je wil? Je kan het elke dag weer oppakken.
Wat ik anderen zou willen meegeven? Ga de reis aan om gezond oud te worden. Neem de tijd. Ga anders koken en laat je huisgenoten ervaren hoe lekker koolhydraatarm/keto eten is.”
Wil je ook starten met onze weekmenu’s? Neem dan een kijkje in onze webshop