Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Lenneke -12 kg

“Een voedingsdeskundige is mijn stok achter de deur, samen met mijn collectie Foodsisters boeken”.

Lees mee hoe Lenneke in totaal maar liefst 25(!) kilo is afgevallen en hoe zij met de Foodsisters menu’s op haar streefgewicht hoopt te komen.

Lenneke (37): “In 2016 ben ik bevallen van ons 3de kindje. Ik woog daarna rond de 90 kilo. Vóór de kinderen was ik altijd rond de 65 kg en hoefde hier niet zo veel voor te doen of laten. Met die 90 kg was ik zeer ongelukkig dus ben begonnen met sporten. Helaas, na 3/4 jaar was ik wel een stuk sportiever maar geen kilo kwijt.

Ik heb een voedingsdeskundige in de arm genomen zij heeft mij kennis laten maken met het suikervrij eten. Eindelijk gingen er wat kilo’s vanaf. Ik had alleen nog wel moeite met het vinden van de juiste recepten met lekker veel groente. In dezelfde periode werd ik door mijn leidinggevende gewezen op het 8 weken slank boek. Ik heb dit boek echt als leidraad gebruikt om mijn avondmaaltijden gezonder en gevarieerder te maken. Het fijne van alle recepten is dat ze weinig ingrediënten hebben, meestal binnen 30 minuten op tafel staan. En heel belangrijk dat ik met een deel van de ingrediënten een maaltijd voor mijn kinderen kon maken wat ze wel lekker vinden. Ondertussen eten ze bijna alles lekker mee.
Ik ben uiteindelijk totaal meer dan 25 kg kwijt geraakt. Daardoor kon ik eindelijk eens leren hardlopen. Als kers op de taart heb ik alles afgesloten door de marathon van Amsterdam te lopen.
Helaas kwam toen corona. Hier hebben we heerlijk houvast gehad aan het sporten en koken. In deze periode waren wij gezonder en sportiever dan ooit. Alleen doelen bleven uit, moesten verschoven worden. Totdat alles weer kon. Alle feestjes werden ingehaald. Stiekem nam ik af en toe weer een tussendoortje met suiker. En ondertussen weet ik dat ik ’s avonds erg veel honger heb als ik een suikerbommetje heb gegeten. Naast dat mijn hongergevoel sterker aanwezig was, merk ik dat ik hierdoor ook niet meer lekker in mijn vel zat. En dan scheurde ik ook nog mijn enkelbanden waardoor ik niet meer kon hardlopen.
Wat was ik blij dat ik na 3 maanden het hardlopen rustig weer kon oppakken. Dit ging helemaal niet meer zo makkelijk als daarvoor. Mijn broeken begonnen weer strak te zitten. Net voor de zomervakantie ben ik op de weegschaal gaan staan en schrok mij een ongeluk. Ik heb mij voorgenomen om de vakantie nog wel gezellig met een hapje en drankje te vieren maar het knaagde om daarna weer wat strenger op te gaan letten. Tijdens de vakantie was het wel confronterend om mijzelf in bikini te zien. Ik denk dat de knop daar weer is om gezet om te starten met een gezondere leefstijl.

Toen we terug kwamen heb ik weer mijn voedingsdeskundige ingeschakeld. Ik heb een stok achter de deur nodig. Iemand die mij af en toe weegt en confronteert met mijn eigen eetpatroon. En ik heb mijn collectie Foodsisters boeken uitgebreid met de seizoensboeken. 1 weekmenu (keto en koolhydraatarm) verdeel ik ongeveer over 2/3 weken. Ik zorg dat ik elke week minimaal 3 nieuwe gerechten uit de boeken maak en de rest aanvul met oude recepten of familierecepten zoals bami, macaroni enz. Één keer per week ga ik zitten om een planning en boodschappenlijstje te maken. Ik zorg dat ik 5 dagen erg gezond, gevarieerd eet waardoor we afgelopen weken ook eens wat hebben afgehaald, uit eten zijn geweest of een wijntje hebben gedaan.

Mijn valkuil is dat ik vooral moet plannen. Als ik dit niet doe, gaat het mis. En ik blij gek op chips dus moet af te toe een bakje. Maar 1 klein bakje, 1x per week, is op dit moment ruim voldoende. Ik ben laatst uit eten geweest met mijn nieuwe werk. We kregen op het einde allemaal een toetje. Ik vind het dan erg lastig om te zeggen dat ik liever suikervrij eet. Uit beleefdheid heb ik een paar hapjes genomen en de rest laten staan.
De feestdagen zorg ik voor een licht ontbijt en lunch zodat we 3 dagen met iedereen kunnen mee eten. Dit is een week waar ik wel op mijn voeding let maar gewoon mee eet met de rest van de familie. Natuurlijk kies ik wel voor zo veel mogelijk groente en laat toetjes staan. Een wijntje zeker niet. Mijn man eet vrolijk mee en is ondertussen ook veel kwijt. Jammer dat het bij mannen een stuk makkelijker gaat dan bij vrouwen.
Al met al ben ik weer 12 kilo kwijt. Waar ik de discipline heb opgepakt om vooraf te plannen wat we gaan eten, als ik het vooraf plan is de kans klein dat ik een keuze maak waar ik later weer spijt van krijg.
Ik ben zo blij dat het hardlopen steeds beter gaat. We hebben ons zelf weer ingeschreven voor een halve marathon in januari.  Hierdoor ben ik zelf een stuk blijer, fitter. Ik merk dat mijn hongersignaal beter is afgesteld. Ik heb een tijdje onrustig geslapen maar ook dit gaat een stuk beter.
Mijn favoriete gerecht blijft de kip mosterd-honging sperziebonen of biefstuk met spinazie uit het 8-weken boek . De Foe Yong hai was ook super lekker. Het hele gezin is gek op de sesamcrackers.

Mijn doel is bereikt als ik weer onder de 65kg zit. Hardloopwedstrijden zijn weer gepland dus ik zie 2024 erg rooskleurig in!”

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Geen categorieReview

Hanneke -31 kg

Het is nooit te laat om een positieve verandering in je leven aan te brengen. Dus, als ik het kan op mijn 80-jarige leeftijd, dan kan jij het ook!

Lees verder »
Review

Lizy -16 kilo

We zijn ontzettend trots op Lizy die maar liefst 16 kilo is afgevallen. Naar aanleiding van een bezoek aan haar arts besloot ze dat het tijd was om met haar lijf en gewicht aan de …

Lees verder »
Review

Corien -10 kg

Corien had al heel veel afvalpogingen gedaan, ze is 50 jaar bezig geweest met lijnen. Steeds 1 kilo eraf, 1 kilo erbij en altijd maar honger. Door de Foodsisters menu’s heeft ze geen continue honger meer …

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN