“Iedereen heeft wel eens een periode in zijn leven dat alles even niet op rolletjes loopt. Bij mij begon het in mijn laatste jaar van mijn opleiding. Dit gaf veel stress en hierdoor liep mijn relatie niet en kon ik niet de aandacht aan mijn gezin geven die ik wilde. Door mijn tijd niet goed in te delen ging ik onregelmatig veel ongezonde tussendoortjes eten. Ik koos voor gemaksvoedsel: bij de koffie wat koekjes, tussen de middag een zakje chips, ’s avonds laat langs de Mc Drive voor een cheeseburger. Je kunt je voorstellen dat door dit eetpatroon kwalen en klachten weer naar boven kwamen vanuit mijn auto immuunziekte.
Wat stress en ongezonde voeding met je lichaam doet
Ik heb nog nooit eerder een dieet gevolgd, ik dacht er wel altijd aan om “dan maar iets” te volgen maar had daar simpelweg toen geen tijd voor. Toen ik op een zondagmiddag boodschappen ging doen kocht ik een boek waarin ook recepten stonden maar die eigenlijk meer gingen over wat ongezond eten met je lichaam doet. Hier was ik zo van onder de indruk dat ik abrupt een einde ben gaan maken met ongezonde voeding. Omdat ik een auto immuunziekte heb begon ik steeds meer te beseffen wat stress in combinatie met ongezonde voeding doet. Het wakkert zoveel kwalen aan dat ik me er steeds meer in ging verdiepen.
Recepten zijn perfect
Door mijn interesse in suikervrij eten kwam ik op de website van de Foodsisters. Ik kreeg later (had inmiddels de halve familie aangestoken met mijn gezonde voeding ;)) het kookboek van Foodsisters cadeau. Ik had daarvoor al een keer via de site mezelf aangemeld voor jullie weekmenu’s. Het doen beseffen wat geraffineerde suikers met je doet, heeft mij doen beseffen dat jullie recepten PERFECT zijn om mezelf weer in goede shape te krijgen. 🙂
Mijn lievelingsrecept
Uit jullie boek is mijn lievelingsgerecht herfstgroenten uit de oven, de combinatie zoete aardappel met pompoen en de andere groenten uiteraard, tijm en rozemarijn is heerlijk. Ik kan hier zo intens van genieten, als ik over heb de volgende dag bak ik het een klein beetje op met kokosolie en eet hier dan een gestoomde makreel bij. Ik begin alweer de watertanden bij de gedachte. HEERLIJK
Ambassadeur suikervrij eten
Het fijne aan de recepten is dat ik veel ingrediënten al in huis heb waardoor ik over het algemeen alleen maar de verse producten moest halen. Ik werk onregelmatig en met mijn diensten is het altijd makkelijk om of voor het werk te koken of daarna en wat ik dan over hou neem ik mee als ik nachtdienst heb. Het heeft binnenin mijn familie en vriendengroep ook een eyeopener gegeven wat suikers met je lichaam doet. Omdat ik zo enthousiast ben en zij mij slanker en energieker zien, zijn familie en vrienden ook “aangestoken”. Laten we zeggen dat ze er nu meer bewuster mee bezig zijn dan voorheen.
Elke dag een recept
Door de bewustwording wat suikers met je doet was het voor mij heel makkelijk om het vol te houden. In het begin weliswaar een beetje wennen aan de smaken maar nu wil ik niets anders meer. Ik heb het als heel positief ervaren en pas elke dag een recept uit jullie kookboek toe. Al is het een ontbijt, lunch, tussendoor of het avondeten. Ik hou van eten zonder suiker. Dank jullie wel daarvoor.
Gezond eten met een druk gezin
Dan kom ik weer bij het woord bewustwording. Daar elke dag bewust van zijn, keer op keer. Beseffen wat het met je lichaam doet, als je dat kunt dan ben je al een stap verder. Het zal in het begin misschien wel lastig zijn voor mensen die net beginnen of een suikerverslaving hebben maar geloof me, je wilt niets anders meer. Ik wil mijn kind niet belonen met een snoepje/koekje of een zakje chips. Maar puur met vers gezond eten. Stukjes komkommer, fruitsmoothie, worteltjes ik maak ze er net zo blij mee.
Geen zin om te sporten
Door naast mijn gezonde voedingen ook 3 tot 4x in de week te sporten. Ik heb ook momenten dat ik geen zin heb om te sporten maar dan wandel of fiets ik met mijn dochter een rondje, zo heb ik wanneer ik niet een volledige workout in de sportschool heb gedaan toch mijn beweging gehad.
Guilty pleasure
Een zak patat bij de lekkerste frietboetiek in Middelburg, daar kan ik dan intens van genieten, voorheen zou ik dat doen met frietsaus en een snack, nu neem ik naast mijn friet zonder (!) J groene salade bij. De bazin van het zaakje gaf mij zelfs toen ik een keer geen groene salade had besteld een klein bakje extra: “ze was het niet gewend van me dat ik aan tafel zat zonder een schaal groene salade.”
Vroeger at ik wat “los en vast” zat maar nu laat ik waarvan ik zeker weet dat het “niet goed” is makkelijk liggen, je gaat er op de 1 of andere manier geen behoefte meer aan krijgen, juist omdat je zo lekker in je vel zit van gezond eten en voedingen zonder suiker.
Cadeau voor jezelf
Wees bewust van wat suikers met je lichaam doet, het maakt je lichaam echt kapot. Als je je daar bewust van bent dan is de stap makkelijker om minder suikers te gaan eten. Bekijk vooral ook de ingrediënten die in producten zitten, leer de etiketten lezen, mensen doen dit bijna niet en kijken alleen naar de voedingswaarden. Kijk wat de ingrediënten zijn dan ga je er achter komen dat suiker overal in zit. Je gaat dan toch nadenken of je dat “kant en klare product” koopt of dat je het zelf maakt met verse ingrediënten.
Wil jij ook ervaren wat suikervrij en gezond eten met je lichaam doet? Doe dan mee met de cursus in 8 weken slank met de Foodsisters.
BIO:
Begingewicht: 75
Huidige gewicht: 62,5
Lengte: 1.63
Resultaat: – 12,5 kilo