Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 50 g spelt
- 100 g groene asperges, in stukjes
- 4 plakjes serranoham
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 80 g fetakaas, in blokjes
- 1/2 theelepel kerrie
- Zout
Voor de peterseliesaus:
- 2 takjes verse peterselie, blaadjes fijngesneden
- 1 snackkomkommer, heel fijngesneden
- 100 ml yoghurt (bv. Griekse)
- Peper
Zo maak je het:
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de asperges in een vergiet. Giet er kokend water over.
Bestrooi de asperges met de kerrie en een beetje zout.
Bak ze vervolgens in een beetje olijfolie samen met de Serrano ham 2 minuten op middelhoog vuur. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten door de
yoghurt te mengen.
Mix de spelt met de aspergestukjes, ham, feta en granaatappelpitjes. Meng vlak voor het serveren de peterseliesaus door de salade.
Met spelt bedoelen we deze: AH Biologisch Spelt bestellen | ah.nl of nog sneller klaar deze blikjes van Bonduelle: Bonduelle Spelt 2 Mini’s (ah-boodschappen.nl)
Dit recept komt uit ons jaarprogramma.