Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 150 gram rundergehakt
- ½ theelepel gehaktkruiden
- Roomboter
VOOR DE SALADE:
- 300 gram (voorgesneden) rode kool
- 3 eetlepels granaatappelpitjes
- 8 Amsterdamse uitjes, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels rozijnen
- Peper en zout
VOOR DE DRESSING:
- ½ eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
Zo maak je het:
Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Rol van het gehakt kleine balletjes.
Verhit in een hapjespan boter en bak de balletjes in 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag. Braad de balletjes nog
10 minuten met een deksel op de pan bruin en gaar. Keer af en toe de balletjes om.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Breng de salade eventueel op smaak met zout en peper. Serveer
vandaag alle gehaktballetjes met de helft van de salade.
Vegetarisch: Vervang de gehaktballetjes voor 100 gram linzen.
Dit recept komt uit de dieetcyclus Dieetcyclus – Foodsisters – Snelle & slanke recepten.