Jullie zijn massaal aan het bakken geslagen?. Dit recept komt uit weekmenu 1 van ons kookboek intermittent fasting. Duik jij ook de keuken in? Lekker warm én koud.
Dit heb je nodig voor 1 cake:
- 100 gram havermout
- 60 gram speltmeel
- 2 eieren
- 1 banaan
- 1 zakje vanille suiker
- 1 appel, geschild en in kleine stukjes
- 2 handjes bosbessen
- 10 pecannoten, ongezouten en ongebrand
- 1 theelepel koekkruiden
Cakevorm: 16 cm (mag ook iets groter zijn dan krijg je een platter brood)
Zo maak je het:
- Prak de banaan fijn met een vork en doe in een kom.
- Voeg hier de eieren, havermout, speltmeel, kruiden en vanillesuiker aan toe.
- Mix tot een stevig deeg.
Voeg de appel, bosbessen en pecannoten aan het deeg toe en roer door met een lepel.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Voeg het deeg toe en zet de cake 40 minuten in de oven.
Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen stort hem daarna op een rooster om verder af te laten koelen.
Oven: 180 graden
Bereidingstijd: 15 minuten
Bakken: 40 minuten