Een lekker snel klaar winters koolhydraatarm-recept. Proef deze lekkere variatie stamppot boerenkool zonder aardappel. “> Bereidingstijd: 25 minuten
- Bereiding 25 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen 1 personen
- Aantal calorieën 494 kcal
Ingrediënten
- 150 gram boerenkool
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram witte bonen, uitgelekt
- 1 kleine (100 g ) rookworst
- 1/2 rundvleesbouillonblokje
- 1/2 theelepel ras el hanout (of nootsmuskaat)
- 2 eetlepels kant-en-l;are jus (Remia of AH huismerk)
Bereiding
- Kook de boerenkool in 20 minuten gaar.
- Breng water met een half bouillonblokje aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook in 15 minuten gaar. Mix met een staafmixer of keukenmachine de bloemkool met de witte bonen tot een gladde puree. Voeg de ras el hanout toe.
- Giet de boerenkool af en druk het vocht er goed uit
- Stamp of roer vervolgens de boerenkool door de puree en verwarm de stamppot nog even op een laag vuur. Verwarm ondertussen de worst in de magnetron en serveer de worst met de boerenkoolstamppot
Notities
Geniet van deze heerlijke koolhydraatarme boerenkoolstamppot. Deze koolhydraatarme stamppot is een leuke twist op de stamppot met aardappel. Je zal echt verbaasd zijn hoe lekker de koolhydraatarme variant van deze boerekoolstamppot smaakt.
Kcal | Kh | Vet | Eiwit | |
---|---|---|---|---|
1 bitterbal | 35 | 2,5 | 2 | 1,6 |
1 blokje kaas 40+ | 32 | 0 | 2,4 | 2,6 |
1 plak leverworst | 29 | 0,2 | 2,4 | 1,5 |
1 kipnugget | 54 | 2,4 | 3,4 | 3,5 |
3 handjes chips | 162 | 15,6 | 9,9 | 1,8 |
1 klein Spaans gehaktballetje | 54 | 1,6 | 3,5 | 4,1 |
Getagged hoofdgerecht, koolhydraatarm