Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

De makkelijkste manier
om te starten met
Intermittent fasting

Het fijne van de dieetmethode intermittent fasting is dat het een manier is die je gemakkelijk kunt volgen, je hoeft niet heel streng op calorieën of koolhydraten te letten. Het gaat er vooral om WANNEER je eet en niet precies om WAT je eet. Wij laten je zien waarom intermittent fasting een goede methode kan zijn om gewicht te verliezen.

Start met het inperken van je maaltijden

Een gezond lichaam kan prima een poosje zonder voeding. Juist door niet continue ‘te grazen’ leer je het lichaam tussen de maaltijden door om vet te verbranden. Is intermittent fasting nieuw voor jou? Kijk dan eerst eens of het lukt om 3 hoofdmaaltijden te eten. En de tussendoortjes weg te laten. Na de laatste avondmaaltijd eet je ook niets meer. Dat is dan alvast tot het ontbijt je eerste vasten-periode.

 

Stap daarna over op de 16/8 methode

Dit is de bekendste variant van intermittent fasting. Je voeding eet je in een ‘blok’ van 8 uur. En vervolgens eet je 16 uur niets. Dat is je vasten fase. Hoe je die uren indeelt mag je zelf weten, maar het meest wordt onderstaand schema gebruikt:

Schema intermittent fasting:

  • Tussen 12.00 en 13.00: Eerste maaltijd
  • Tussendoortje: 15.00
  • Rond 18.00 uur: Tweede maaltijd
  • Eventueel tussendoortje 20.00

 

Drink voldoende water

Belangrijk is het om in de vasten-fase wel voldoende te drinken. Kies drank zonder calorieën zoals thee, koffie of water. Hiermee ondersteun je ook het lichaam bij het afvoeren van de afvalstoffen die vrijkomen wanneer het lichaam vet gaat verbranden. Het lichaam slaat ook afval op in zijn vetcellen, die vrijkomen bij het vasten. Wat op zich goed is, want zo ontdoe je jezelf van dit afval.

 

Eet gezonde koolhydraten en weinig suiker

Het beste effect heb bij intermittent fasting. Als je ook je voedingspatroon aanpast. Zorg ervoor dat je weinig suiker eet overdag en kies alleen voor gezonde koolhydraten. Zoals bonen, havermout, fruit.

 

Eet grote maaltijden

Omdat je na je laatste maaltijd een grote periode niets eet. Zorg je voor iets grotere porties dan je misschien gewend bent. Heb je écht teveel honger en houd je het vasten niet vol? Dan kan het zijn dat je maaltijden te klein zijn. Of te weinig voedingsstoffen bevatten. Een maaltijd moet eiwitrijk zijn, mag wel gezonde koolhydraten bevatten en voeg ook zeker voldoende gezonde vetten toe. Zo blijf je lang verzadigd.

 

Test zelf

Je zal in het begin misschien erg veel moeite hebben met het overslaan van het ontbijt. Maar je zal snel merken dat het lichaam steeds sneller overschakelt op zijn vetverbranding. Je denkt steeds minder aan eten en je zult snel resultaat zien op de weegschaal. Heb je de 16/8 methode helemaal eigen gemaakt? Dan kan je een stapje verder gaan en bijvoorbeeld de periode van vasten nog langer maken.

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN