Let op! Vaak denkt men dat dit dus een ‘slank’ recept is. Dat is het dan weer niet. Voedingskundig blijft suiker gewoon suiker, welk soort je ook gebruikt en vet blijft vet. Alleen voor jouw kleintjes is dit wel een meer pure en onbewerkte variant en dus nog steeds gezonder dan de gewone pepernoot. Het blijft pure verwennerij en dat mag natuurlijk ook wel eens! Alleen zelf dus niet onbeperkt mee-snoepen!
De ingrediënten:
- Boekweitmeel: 120 gram
- Amandelmeel: 80 gram
- Kokosbloesemsuiker: 40 gram
- Kaneel: 1 tl/2 gram
- Sojameld, ongezoet: 3 el/ 45 gram
- Kokosolie, gesmolten: 5el/75 ml
- Zout: 1/4 tl
- Speculaaskruiden: 2 el
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
1. Doe het Boekweit-en Amandelmeel en speculaaskruiden samen met de kaneel en zout in een kom.
2. Smelt de kokosolie en voeg beetje bij beetje aan het beslag toe. Doe hetzelfde met de Sojamelk.
3. Maak kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
4. Bak ze in de oven in ca. 15 tot 20 minuten gaar.