Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Waarom afvallen zo zwaar is

Is dit voor jou ook herkenbaar? Het lukt me niet meer Mijn tante schiet me aan op een verjaardag. “Hoe kan ik nu nog afvallen? Ik wil zo graag een paar kilo kwijt. Vroeger at ik gewoon even een week heel weinig, maar nu lukt dat echt niet meer. Niet eens een klein beetje. Hoe kan dat nou? Dat het vroeger wel lukte? En nu doe ik écht mijn best, maar het wil gewoon niet. Super frustrerend.” “Ik hoor dit wel vaker”, antwoord ik. Het is eigenlijk best een logisch gevolg. Er zijn enkele factoren (zie hieronder) die meespelen dat ze nu extra hard haar best moet doen om resultaat te boeken. Ze heeft een lang lijnverleden en is 45+. Ze weet haar gewicht onder controle te houden, maar afvallen lukt niet meer. Omdat je niet heel veel kilo’s wilt afvallen, volg je een programma ook vaak half. Maar half iets volgen zorgt niet voor het halve resultaat. Vaak leidt het tot geen resultaat. Vreselijk demotiverend en afvallen lijkt vaak onbegonnen werk.

DOEN DOEN DOEN
Doordat de noodzaak niet zo heel groot is (je wilt minder dan 10 kilo afvallen) merk je dat je vaak toch nog even een wijntje drinkt. Een dagje het programma overslaat of toch wat pepernoten snoept.

Je denkt dat dit geen kwaad kan, maar ondertussen blokkeer je hiermee je eigen afslankproces.
Met als gevolg: het afslanken gaat SUPER LANGZAAM, waardoor je geneigd bent helemaal niets meer te doen en het bijltje erbij neer te gooien. OF je grijpt naar een crash dieet. Omdat de verhalen van 10 kilo per maand afvallen je als muziek in de oren klinken.

DIT ZIJN FACTOREN WAARDOOR JE EXTRA JE BEST MOET DOEN OM AF TE VALLEN:

1. Erfelijke aanleg
Vaak zie je het al terug in de familie, je moeder, je tante en je zussen zijn allemaal mollig. Er is een verschil tussen de genen. Mensen met overgewicht zijn vaak gevoeliger voor diabetes en hebben ook sneller honger na een maaltijd. Ze slaan meer calorieën op dan andere mensen. Vooral de gevoeligheid voor suiker en koolhydraten. Je zou haast kunnen zeggen dan sommige mensen een ‘allergie’ voor suiker en koolhydraten hebben. Zij komen veel sneller aan na het eten van suiker dan een ander. Genen spelen dus een rol in of je zwaarder bent of niet.
Maar vergeet daarbij ook niet de ‘gezellige’ gewoonten per familie. Vaak zie je ook in zwaardere gezinnen dat gezelligheid gepaard gaat met eten en zoetigheid.

2. Je geslacht en je leeftijd
Start je samen met je man enthousiast aan het programma van de Foodsisters. Leuk dat hij meedoet denk je aan de start. Dat wordt al snel een stuk minder leuk als bij hem de kilo’s eraf vliegen en jij je stinkende best doet en mondjesmaat afvalt. Vrouwen hebben een andere lichaamssamenstelling dan mannen. Die bestaan uit meer spieren. En hebben daarmee ook een snellere stofwisseling en minder vetopslag. Vrouwen slaan van nature meer vet op. Dit is bedoeld om de baby te kunnen voeden, ook in magere tijden. Dit vet is dan ook het laatste dat weggaat wanneer je afvalt.
Dan telt ook de overgang nog mee. Je merkt dat je niet meer kunt eten wat je vroeger at. Van dezelfde hoeveelheid kom je nu aan. Vooral buikvet. Je oestrogeen voorraad daalt en dat zorgt voor een tragere stofwisseling. Daarnaast speelt ook mee dat je rond middelbare leeftijd vaak iets rustiger aan gaat doen en dus ook wat minder actief in beweging bent. Je hebt wat minder routine in je dag als je al met pensioen bent en vaker een uitje. Ook merk je vaak tijdens de menstruatie dat je gewicht schommelt. Voor je menstruatie houd je vaak ook wat vocht vast.

3. Dikke darmbacteriën
Ooit heb ik een onderzoek gelezen, dat nooit meer van mijn netvlies af is gegaan. In dit onderzoek werd de poep van de ene persoon via een buisje in de neus in de maag van de andere persoon geplaatste. Jakkes! Doordat de dikkere persoon in contact kwam met de darmbacteriën van de dunne persoon, begon deze op een gegeven moment gewicht te verliezen. Er zijn verschillende onderzoeken (gelukkig vooral bij muizen) gedaan die erop wijzen dat je darmbacteriën ook een rol spelen in de mate waarin je vet opslaat.

4. Je lijn verleden
Ben jij zo’n type die van het HCG dieet, Sonja bakker, dokter frank, Cambridge, Herbalife alles heeft geprobeerd? Ben je vaak lange periodes achter elkaar aan de lijn geweest en heb je jezelf veel uitgehongerd? Als je veel afvalt, maar daarbij ook lange tijd weinig calorieën per dag eet. Went je lichaam hier uiteindelijk aan. Het heeft een overlevingssysteem. Het lichaam denkt: iets zuiniger aan doen, want morgen krijg ik misschien nog wel minder voeding. Het gaat je stofwisseling vertragen Je lichaam zal ook meer zijn best doen vet vast te houden. Dus als je dan een keer flink uit de band springt zit het extra gewicht er sneller aan. Wil je dit omdraaien dan zal je beetje bij beetje je calorie inname moeten verminderen en vooral heel veel bewegen.

Iedereen kan het
Als je dit leest denk je misschien dat het niet voor jou is weggelegd. Dat het alleen over andere mensen gaat. Maar dat is niet zo. Lees HIER maar eens de ervaringen van andere dames. Zij zetten écht de knop op. Dan lukt het! Ze namen het afvallen serieus. Je moet er alleen wel wat voor over hebben. Steeds toch weer zwichten of smokkelen is zonde van je moeite. Ga daarom een periode 100% voor je doel. Je zal merken dat dit motiverend werkt. Dat je weer trots op jezelf en op je lijf zal zijn!

Er voor gaan geeft voldoening
Ga er eens volledig voor: 8 weken de focus op je gezondheid. Even écht nee zeggen tegen alle extraatjes. Zeker als je in de overgang bent of een lijn verleden hebt, is dit de enige manier om resultaat te boeken. Daarna is het makkelijker om je nieuwe gewicht vol te houden.

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN