Gezond en slank met Nederlands populairste weekmenu’s.

Afvallen én lekker eten wij maken het mogelijk.

Ontdek het geheim van de Foodsisters weekmenu’s. Iedereen kan het!

Pak je energie terug. Geef je gezondheid een boost met onze weekmenu’s.

Makkelijk, praktisch en lekker afvallen was nog nooit zo makkelijk.

Al 5 jaar in de top 10 bestverkochte dieetboeken bij bol.com

Simpel afvallen met lekkere recepten. Voor iedereen!

Maak vandaag een start naar een fit en energiek leven.

Verlies makkelijk gewicht met de beste koolhydrraatarme weekmenu’s van Nederland.

Kom je aan van een avond uit eten?

Hoe kun je slank uit eten gaan? Als je een gezonde leefstijl nastreeft, houd dit niet in dat je jezelf een periode gaat straffen en geen lekkere dingen meer mag eten. Zeg etentjes dan ook zeker niet af! Doe je dit wél dan zul je merken dat je jouw gezonde leefstijl als een negatieve periode gaat zien, waar in je niets mag. Dit houd je kortstondig vol en daarna komt de leuke (ongezonde) periode, waarin je niet op je voeding hoeft te letten en je weer gezellig met vrienden af kan spreken. Je gaat jojo-gedrag vertonen..

Ga niet alleen voor het (vr)eten, maar voor de gezelligheid en de belevenis. Zie jij uiteten als een hele avond bunkeren? Ze dit uit je hoofd. Wist je dat het bij uiteten niet om het eten draait maar om een leuke avond uit?

Zo zijn Janneke en ik laatst in restaurant het Hof in Bergen geweest. Een belevenis voor verassingen. Van het moment dat je je auto parkeert, tot het moment dat je het terrein weer verlaat. Dát is volgens mij het geheim van een geslaagde, gezellige én gezonde avond uit eten.

Aangekomen wordt je gastvrij ontvangen. Je mag een kijkje nemen in de biologische groentetuin, waar alle verse groenten gekweekt worden die je straks op je bord gaat zien. Wachtend op het menu blijf je om je heen kijken naar de prachtig gestijlde ruimte, het mooie servies en dan daarna de prachtig opgemaakte borden.

Geen saté en patat met appelmoes of mayonaise, maar kleine porties die een opeenstapeling zijn van prachtige gezonde producten. Die alleen met veel zorg en liefde bereid zijn en op jouw bord worden gedecoreerd. Vlees en vis zwemt hier niet in een vette saus, maar met een smaakvolle mousse of kruidenolie. Groenten zijn niet een bakje sperzieboontjes in wat spek gewikkeld, maar (vergeten)biologische groenten die je inspireren om deze thuis ook eens op tafel te zetten.

Omdat je toch een gezellig avondje uit bent drink je een lekker wijntje erbij. Wel een chauffeursglaasje en daarnaast water of Spa rood in plaats van frisdrank.

En dan ook, hoe cliché, maar zo waar: door je dessert te delen bespaar je de helft van de kcal!

Kies voor de balans en leer jezelf aan dat je gezond én gezellig prima kunt combineren.

Voorbereiding en de keuze voor het juiste restaurant is de sleutel tot succes.
Laat de all-in diners met bakken vol schepijs, vlees zwemmend in de saus en verlept fruit in suikerwater aan je voorbij gaan. Toch geen keuze, omdat dit de locatie is voor jouw teambuilding uitje? Kies dan voor salade, groenten met een stukje kipfilet.

Ook de menuopties van de Chinees, Mexicaan of Italiaan zijn vaak caloriebommen. In deze restaurant is het maken van een slanke keuze toch wat lastiger.

Kortom is uit eten ongezond?

Zeker niet als je gaat voor het juiste restaurant waar kleine porties worden geserveerd en eigenlijk alle recepten gezond zijn.

Wat kan ik kiezen als ik buiten de deur ga eten?
Bij de start van een nieuw dieet kan de gedachten van uiteten gaan je soms afschrikken. Thuis heb je alle controle over hoe het is bereid en buitenshuis eten is vaak veel moeilijker.

Je weet vaak niet wat je van de kaart kunt kiezen wat binnen je dieet valt en de verleiding weerstaan is vaak nog moeilijker. Toch hechten wij zelf veel waarde aan de gezelligheid en emotionele waarde die met uit eten gepaard gaan, dus hier geven wij je wat tips om zo goed mogelijk te genieten!

Uit eten wat is gezond 3 tips
1. Ons eerste advies is: plan vooraf.
Als je weet dat je uit eten gaat, probeer dan van tevoren het restaurant te checken voordat je er naartoe gaat. Lees de menukaart door en neem de tijd om voor jezelf op te zoeken wat de beste keuze zal zijn. Zo voorkom je last-minute beslissingen en heb je minder kans dat je een ongezonde keuze maakt. Ga de situatie tegemoet met een plan!

2. Het ketodieet biedt veel opties, richt je daarop en je kunt zorgeloos van een lekkere maaltijd genieten. Als je van tevoren al weet welke keukens koolhydraatarm-proof zijn, zal het niemand opvallen dat jij een speciaal dieet volgt. Hier een paar keukens op een rijtje:

Visrestaurants
Deze zijn prima voor keto-volgers. Vis is een goede eiwitbron en zit vol gezonde vetten. Een mooi stuk vis met roomsaus en bladgroenten klinkt als een heerlijke én gezonde maaltijd! Zorg er voor dat de frietjes aan de andere kant van de tafel staan

Aziatische keukens
Los van rijst zit de Aziatische keuken boordevol groene groenten en vlees, vis en andere lekkernijen. Een bord vol groenten met wat gekruide kip en sojasaus, jummie!!!

Griekse keuken
In een Grieks restaurant vind je wellicht echt goede opties. In deze keuken gebruikt men vaak feta-kaas, gegrild vlees en veel salade groenten. Een klassieke Griekse salade kan een goede start zijn.

Chinees en Thais
Dit zijn een van de moeilijkste keukens wanneer je koolhydraatarm wilt eten omdat er zo veel is gebaseerd op plakkerige, zoete sauzen. Vraag of je geroosterd vlees zonder saus kunt krijgen en neem een bijgerecht zoals groene groenten of taugé erbij.

Italiaans
Ook Italiaans is niet echt pro-keto. De deegwaren in pizzabodems of pasta’s maken het lastig om aan je koolhydraat restrictie te blijven. Kies als het kan een stuk vlees of vis met de saus apart geserveerd.

3. Bij andere mensen thuis eten is soms ook een uitdaging.
Als je kunt, praat dan van tevoren met hen en vraag wat ze van plan zijn te serveren. Leg uit dat je even van de koolhydraten af bent en je de gastheer/vrouw niet tot last wilt zijn. Vraag of jouw gerecht geserveerd kan worden zonder aardappelen of rijst of bied aan zelf wat mee te nemen.

Wanneer je bij familieleden of vrienden gaat eten die je goed kent, kun je ook voorstellen dat jij voor iedereen een gerecht meeneemt. Dit kan een salade zijn, of een van onze lekkere recepten uit ons 8 weken slank programma

Deel bericht:

Ontvang ons
gratis e-book

Met het koolhydraatarme weekmenu van de Foodsisters vol gezonde en suikervrije recepten.

Gerelateerde berichten

Blog

Welke kokosyoghurt kun je nu het beste kiezen? 

Ben jij niet zo van de zuivel en kies je daarom liever geen Griekse yoghurt als ontbijt in je menu’s? Dan raden wij aan om te kiezen voor kokosyoghurt. We hebben drie keuze’s voor je …

Lees verder »
BlogReview

Verie – 18 kg

Naast afvallen heb ik ook andere voordelen bemerkt. Mijn bloedsuikerspiegel is nu stabiel en ik heb minder last van mijn astma. Een win win situtatie!

Lees verder »
BlogReview

Mandy -19 kg

Ik ben superblij met mijn vooruitgang! Het is een echte transformatie

Lees verder »

Inloggen

Meld je aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Een week lang genieten van onze heerlijke en makkelijke recepten? Vul hieronder je gegevens in.

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

geniet van de lente!

Kom maar op met die energie!

Voel je gezonder, fitter en energieker dan ooit tevoren en verlies kilo’s.

Maak het jezelf makkelijk en boek resultaat door het volgen van onze 4 weekmenu’s.

KLIK HIER OM TE BEKIJKEN