Dit koolhydraatarm brood is dus super gezond. Vol eiwitten en vezels. Zo eet je puur en minder koolhydraten. 1 plak kikkererwtenbrood bevat 5 gram koolhydraten. Ter vergelijking 1 snee volkorenbrood bevat 14 gram koolhydraten. Een echte must make dit koolhydraatarm brood!
Koolhydraatarm brood
Dit heb je nodig voor 1 brood:
- 2 blikken (400 g) kikkererwten
- 3 eieren
- 2 el Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
- 2 bosuien, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 rode bieten, in plakjes (voorgekookt)
- peper en zout
Benodigdheden: cakeblik en keukenmachine
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Vermaal de kikkererwten grof in de keukenmachine. Meng hier het ei, de Italiaanse kruiden, bosui en knoflook aan toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de helft van het mengsel in het cakeblik. Zet de plakjes biet in het beslag. Giet daarna de helft van het mengsel erop en druk goed aan. Bak het brood in 35 minuten gaar.