We beginnen met een sweet voorgerecht
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 8 eetlepels slagroom, kant-en-klaar geklopt
- 200 ml yoghurt
- 100 g aardbeien (diepvries)
Zo maak je het:
- Meng de yoghurt met de aardbeien met een staafmixer tot een gladde massa.
- Spatel voorzichtig de slagroom door de aardbeienmousse.
Het hoofdgerecht honing-mosterd kip is een zoete verleiding
Voor 2 personen
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 3 kippendijen (of poten) (ja, je leest het goed, je deelt er 1 samen hoe romantisch is dat?)
- Zout
- 2 takjes rozemarijn
- Peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de mosterd, honing en olijfolie. Voeg een beetje zout toe na smaak. Proef, en voeg na smaak meer mosterd of honing toe.
- Wrijf de kip in met zout en leg de huidkant boven in een ondiepe, ingevette ovenschaal. Schep de honing-mosterdsaus over de kip. Plaats de takjes rozemarijn tussen de kip.
- Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar. Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met peper. Lekker met sperzieboontjes.
En dan als toetje zelfgemaakte chocolade
Wat heb je nodig:
- 50 g rauwe cacao
- 100 g gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gemengde noten, gehakt
- 1 eetlepel gedroogde cranberry’s
- 1/2 theelepel grof zeezout
Zo maak je het:
- Meng de kokosolie met de cacao, noten, honing en cranberry’s.
- Bedek een vierkant bakje of ovenschaal met vershoudfolie. Giet het mengsel erin en strijk het glad totdat het ongeveer 1 cm hoog is.
- Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd in 6 blokjes.
- Bewaar de chocolade in de koelkast in een afgesloten bakje
Bereidingstijd: 10 minuten Wachttijd: 1 uur
Voedingswaarde | Kcal | Eiwitten (g) | Koolhydraten (g) | Vet (G) | Verz vet (g) | Vezels (g) |
---|---|---|---|---|---|---|
Aardbeienschuim | 368 | 7,1 | 11,6 | 31,5 | 21,4 | 1,1 |
Honing-mosterd kip | 315 | 33,5 | 21,7 | 9,1 | 1,7 | 6,3 |
2 blokjes zelfgemaakte chocolade | 141 | 3,3 | 6,9 | 10,3 | 5,7 | 3,4 |