Een lekker en makkelijk recept uit ons 8 weken slank kookboek
Dit heb je nodig:
- 1 kipfilet, in blokjes gesneden
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 150 gram sperziebonen, gehalveerd
- 150 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 1 handje cashewnoten, ongezouten
- ½ bakje (15 g) verse koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
1: Breng de kipfilet op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfiletblokjes in 5 minuten gaar. Leg ze op een bordje.
2: Breng in een hapjespan de helft van de kokosmelk aan de kook met de kerriepoeder en peper en zout. Roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan.
3: Voeg de ui en knoflook toe. Roer dan de andere helft van de kokosmelk er door en voeg 3 eetlepels water toe.
4: Voeg vervolgens de groenten toe. Leg een deksel op de pan en kook de groenten in 10 minuten gaar. Haal dan de pan van het vuur en roer de kipfilet en cashewnoten erdoor. Breng het gerecht op smaak met de koriander.
Dit recept komt uit ons 8 weken slank kookboek