Als mijn vriend boodschappen haalt eten we de week erop elke dag aardappels, groenten met een stukje vlees. Zelf doe ik mijn best wat meer variatie toe te passen ?
Ik hoop dat ik jullie kan inspireren om eens te laten zien wat er zoal in de kar beland en wat ik ervan maak om zo toch met het gezin ook gezond, gevarieerd te eten.
Soms eten we koolhydraatarm, niet elke dag. Zo probeer ik ook af te wisselen met af een toe vis en soms vegetarisch. Hierin hebben we inmiddels een aardige balans gevonden.
Verder heb ik boodschappen gehaald voor quiche met omega 3 eieren. Omdat mijn kinderen niet zo van vette vis houden en ik het toch heel belangrijk vind dat ze voldoende visvetzuren binnen krijgen voeg ik deze eieren (voor degene die het leuk vind om te weten, dit was een afstudeer opdracht van Janneke) toe aan de quiche. Als basis gebruik ik dit recept: https://foodsisters.nl/broccoli-quiche/
In plaats van broccoli gebruik ik prei. En omdat wij niet hoeven af te vallen voeg ik een kant-en-klare quiche bodem toe voor extra bite.
Het gehalte koolhydraten dat je dan extra binnenkrijgt per persoon valt erg mee. Omdat ik laatst heel erg heb gesmuld van de vegetarische spekjes van de vegetarische slager. Probeer ik in deze quiche hoe het smaakt met vegetarische kipshoarma.
Super deze variaties op de ‘gewone’ pasta. Ik heb kikkererwten pasta meegenomen. En maak dit na een lange werkdag met een makkelijke pastasaus. Eerst een uitje fruiten, wat knoflook toevoegen dan als basis de passata. Vervolgens voeg ik gehalveerde cherrytomaatjes toe en wat verse basilicum en bieslook. (ik heb bijna altijd wat verse kruiden in de vensterbank)
Heerlijk dit is één van mijn favoriete ovenschotels en je maakt hem heel simpel. Vandaag had ik nog wat peren over dus kwam dit recept weer eens op het menu. Snijd peer, rode biet, witlof, zoete aardappel en rode ui in grove stukken. Maak een dressing van half om half olijfolie en water en breng op smaak met peper, zout en wat honing. De kinderen smullier hiervan. Vlak voor het opdienen kruimel ik wat geitenkaas erover. Je kunt gaan voor vegetarisch, dan voeg ik vaak wat noten toe. Of ook lekker met wat chipolata worstjes. (die voeg ik toe 10 min voor einde baktijd) Het geheel gaat ong. 45 min in de oven op 200 graden.
Voor deze dag heb ik in gedachten om rijst te eten met broccoli, kip, tomaatjes en gele curry pasta. De rijst wil ik half om half doen met zilvervliesrijst en bloemkoolrijst. (de broccoli en bloemkool ben ik vergeten kom ik achter, vandaar niet op de foto ;))
De rijst gaar koken. De kip gaar bakken in een koekenpan. (even uit de pan halen) uitje bakken in dezelfde pan, brocolli even mee wokken. Dan kokosmelk toevoegen. Tomaatjes erin de kip er weer bij en wachten tot de broccoli gaar is. Yum!
Omdat het herfstvakantie is en het heel slecht weer lijkt te worden. Ben ik van plan om appelmuffins met de kinderen te gaan maken. De basis van het recept is: https://foodsisters.nl/bosbessen-muffin/ in plaats van bosbessen voeg ik stukjes appel toe.
Dit zijn oa. de overige producten die in mijn kratje zijn beland:
Griekse yoghurt: hiermee ontbijt ik ’s morgens met een handje noten. Makkelijk, gezond en snel.
Geitenmelk: is tegenwoordig in de supermarkt verkrijgbaar. Omdat er nog steeds niet duidelijk is wel/niet zuivel etc. en ik toch een echte melk liefhebber ben. Vervang ik soms de koemelk voor geitenmelk.
Kefir Ik heb dit een tijd lang zelf ‘gekweekt’ in mijn keuken. Best tijdrovend en wanneer ik op reis ging moest ik opzoek naar oppas voor mijn Kefir. Je moet dit namelijk elke dag weer voorzien van verse melk. Hoewel ik mij goed voelde bij het gebruik ervan, ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Nu zag ik het in de winkel liggen, dus meenemen dacht ik wel de lusten, niet de lasten. Ik moest wel weer wennen aan de zure smaak. Ik weet van de vorige keer dat dit na een week volhouden minder wordt en je het zelfs lekker gaat vinden.
Avocado: onmisbaar al goed vullend en gezond tussendoortje. Ik eet het met wat noten en bestrooi de avocado met curry madras kruiden
Wat zijn jullie favoriete makkelijke ‘doordeweekse’ recepten die je eet met het gezin? Je kunt ze delen middels de reacties hieronder.