KERST HOOFDGERECHT MET VERSE PASTA

Dit is één van onze ultieme kerst hoofdgerechten. Verse tagliatelle, Parmenzaanse kaas, peer en pijnboompitjes. Werkelijk een culinaire sensatie op je bord.

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Het fijne aan dit recept is dat het ook heel makkelijk vegetarisch te maken is. Vervang dan de bacon voor een handje cashewnootjes.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 4 conference peren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 250 g verse tagliatelle
  • 1/2 bakje (25 g) verse basilicum, de blaadjes
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 plakjes bacon
  • Sap van 1/2 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de tapenade:

  • 120 g zwarte olijven, zonder pit
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie

Of maak het jezelf makkelijk en gebruik kant-en-klare tapenade van zwarte olijf.

Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:

  1. Schil de handperen. Halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd in 4 parten. Plaats ze voor 15 minuten in de oven. Plaats de plakjes bacon ook in de oven op een bakplaat op wat bakpapier en bak deze tot ze knapperig zijn.
  2. Maak vervolgens de olijven tapenade: Hak de olijven grof en vermeng deze met de knoflook, de olie en de kruiden.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut op halfhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  4. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de tagliatelle af en meng de tagliatelle met het champignon mengsel. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng vlak voor het opdienen de blaadjes basilicum erdoor en besprenkel met het citroensap. Schep een kleine portie tagliatelle met champignons in het midden van een groot bord.
  6. Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Leg het plakje bacon er bovenop. En serveer met de olijven tapenade.

*De voedingswaarden voor 1 persoon

KcalEiwitKoolhydratenVetVezels
415 kcal12,2 g 48 g 17,1 g 9,2 g

Bekijk onze
🎄kerstrecepten🎄

Wij hebben heerlijke kerstrecepten voor jou! Makkelijk en snel op tafel! Geen stress voor jou deze kerst.

P.S. Ben je er vorige jaar niet aan toe gekomen om alle recepten uit ons kerstboekje te maken? Er is nog genoeg variatie om weer een fantastisch kerstdiner op tafel te zetten. 👇👇👇👇👇

Vergelijkbare recepten

zuurkoolschotel
AvondmaaltijdBlogRecept

Zuurkoolschotel

Stamppot, we love it!

  Bereidingstijd: 20 minuten
 

Bekijk recept »
BlogReceptTussendoortje

Kwark-oliebollen

Wij kregen de vraag of wij ook gezondere varianten hadden op de appelflappen en oliebollen. Die hadden wij nog niet, dus zijn wij snel de keuken in gedoken en hebben twee hele leuke varianten bedacht en geproefd? Hieronder de oliebollen, ze zijn heerlijk, al zeggen we zelf

Fijne jaarwisseling! ✨

  Bakken: 12-15 minuten
   Oventemperatuur: 180 ºC

Bekijk recept »
kerst soep
KerstReceptVoorgerecht

KERST SOEP

Wil jij iets vrolijks op tafel zetten deze kerst, maar er niet al teveel tijd aan besteden? Dan is deze wortelsoep met gember zeker een hit. Geef het een extra culinaire toch door de toevoeging van steranijs.

  Bereidingstijd: 10 minuten
 

Bekijk recept »

Inloggen

Meld je hier aan voor het gratis weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

Meld je hier aan voor het gratis keto-weekmenu en ontvang de nieuwsbrief

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.