Het fijne aan dit recept is dat het ook heel makkelijk vegetarisch te maken is. Vervang dan de bacon voor een handje cashewnootjes.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 4 conference peren
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 250 g verse tagliatelle
- 1/2 bakje (25 g) verse basilicum, de blaadjes
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 plakjes bacon
- Sap van 1/2 citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Voor de tapenade:
- 120 g zwarte olijven, zonder pit
- 2 theelepels Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
Of maak het jezelf makkelijk en gebruik kant-en-klare tapenade van zwarte olijf.
Bereidingstijd: 20 min.
Zo maak je het:
- Schil de handperen. Halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd in 4 parten. Plaats ze voor 15 minuten in de oven. Plaats de plakjes bacon ook in de oven op een bakplaat op wat bakpapier en bak deze tot ze knapperig zijn.
- Maak vervolgens de olijven tapenade: Hak de olijven grof en vermeng deze met de knoflook, de olie en de kruiden.
- Verhit wat olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut op halfhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
- Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de tagliatelle af en meng de tagliatelle met het champignon mengsel. Voeg nog 1 eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng vlak voor het opdienen de blaadjes basilicum erdoor en besprenkel met het citroensap. Schep een kleine portie tagliatelle met champignons in het midden van een groot bord.
- Bestrooi met de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Leg het plakje bacon er bovenop. En serveer met de olijven tapenade.
*De voedingswaarden voor 1 persoon
Kcal | Eiwit | Koolhydraten | Vet | Vezels |
---|---|---|---|---|
415 kcal | 12,2 g | 48 g | 17,1 g | 9,2 g |